Udruga Rubikon dobitnica Povelje Zagrebačke županije

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije Udruga Rubikon, na prijedlog gradonačelnika Zaprešića Željka Turka, dobila je Povelju Zagrebačke županije za 10 godina iznimnog rada s djecom s poremećajem iz spektra autizma.

Sjednica je održana u povodu Dana Zagrebačke županije i 30. obljetnice osnivanja, a u obrazloženju Povelje stoji da Udruga Rubikon Zaprešić djeluje na području Zagrebačke županije, a ove godine obilježava 10-tu obljetnicu rada. Svrha Udruge Rubikon Zaprešić je okupljanje djece, odraslih osoba s autizmom i njihovih roditelja, te ostalih osoba i djece sa srodnim poremećajima i drugim razvojnim teškoćama djece i odraslih s ciljem podizanja kvalitete života takve djece i odraslih osoba i kao njihovih obitelji. Inicijator su otvaranja prvog posebnog razrednog odjeljenja za djecu s autizmom i poremećajima iz spektra autizma u Osnovnoj školi Antuna Augustinčića, a što je bilo prvo takvo odjeljenje u Republici Hrvatskoj i čiji primjer su nakon toga slijedili brojni gradovi. Nakon toga otvoreno je i drugo odjeljenje koje je danas odjeljenje za odgoj i obrazovanje s poremećajem iz spektra s autizmom do 21. godine. Udruga uspostavlja i održava suradnju s roditeljima djece i osoba s autizmom, stručnim osobama i institucijama, umrežava se s udrugama u zemlji te se osobito zalaže za suzbijanje i zaštitu od diskriminacije.

Ruža Franjičević, predsjednica Udruge Rubikon, nakon preuzimanja Povelje u razgovoru za Zfm zahvalila je Gradu Zaprešiću “što su nas prepoznali i prijavili za nagradu u Županiji. Hvala i Županiji što su nas izabrali i nagradili da znamo da radimo pravi posao i da idemo pravim putem“, rekla je Franjičević, a mi im čestitamo na izvrsnom radu i upornosti.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content