Sajam izvanškolskih aktivnosti okupio djecu

Brojne aktivnosti i mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i mladih prezentirane su na 4. Sajmu izvanškolskih aktivnosti.

Početak nastavne godine vrijeme je kada djeca i mladi odabiru aktivnosti koje će im omogućiti da aktivno i kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme. Kako bi im se olakšao odabir s obzirom na interese i talente, Grad Zaprešić i ove je godine organizirao Mali sajam izvanškolskih aktivnosti.

Na Trgu Ivana Pavla II. više od 30 izlagača iz udruga, klubova, ustanova i škola, predstavilo je svoj program i način rada kako bi djeca i mladi najlakše odabrali aktivnosti za svoje slobodno vrijeme, razvijanje svojih talenata ili pak za usvajanje novih znanja. Glavni cilj je motivirati djecu na kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Korisnost ovog Sajma je dvostruka. S jedne strane djeci, mladima i njihovim roditeljima pruža se najbolji uvid u mogućnosti koje se nude kako bi što korisnije provodili vrijeme dok nisu na nastavi te time radili na svojim talentima i interesima. S druge strane, izlagači su imali priliku promovirati svoj rad jer je u direktnoj komunikaciji s posjetiteljima to ipak lakše nego putem društvenih mreža i promotivnih materijala.

„I ove godine Sajam smo organizirali na početku nastavne i pedagoške godine kako bi djeca i roditelji dobili izravne informacije od kluba i udruga. Bogata je ponuda i siguran sam da će svatko pronaći nešto za sebe“, rekao je zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Zaprešić je grad koji iz godine u godine nudi sve više mogućnosti za bavljenje raznim aktivnostima, a to je potvrdio i Sajam na kojem je bilo opet više izlagača nego prošle godine. Najveća je bila sportska ponuda pa su se svi posjetitelji mogli upoznati sa sportovima od streličarstva i šaha, do rukometa, nogometa, košarke, tenisa, taekwondoa, juda, atletike, odbojke itd. Uz sport, djeca su mogla saznati gdje mogu glumiti, plesati, svirati, pjevati, snimati filmove, slikati, ali i na zabavan način učiti.

Predsjednik Gradskog vijeća Matija Teur posebno se osvrnuo na sportski dio Sajma istaknuvši kako je prikazana sva širina sportskih aktivnosti kojima se djeca i mladi u gradu mogu baviti.

Sajam je podržala i Zajednica športskih udruga grada Zaprešića koja je za ovu priliku pripremila i letak s popisom i kontaktima sportskih klubova koji djeluju u Zaprešiću. „Jako smo ponosni na rad naših 35 klubova u Zajednici od kojih su se oni koji rade s djecom uključili i u ovaj Sajam“, rekao je predsjednik Zajednice športskih udruga grada Zaprešića Lovro Benčević.

Posjetiteljima su podijeljeni i simbolični pokloni, poput malih torbica koje će im sigurno dobro doći za odlazak na neku novu aktivnost. Uvjereni smo da je svako dijete moglo pronaći nešto za sebe. A upravo je to i dokaz kako Zaprešić s pravom nosi titulu Grada, prijatelje djece.

 

Podijeli s prijateljima!
Skip to content