Rođendanska proslava za cijelu obitelj

Proslavili smo još jedan rođendan našeg grada, ovoga puta uz bogat obiteljski program koji je Turistička zajednica grada Zaprešića pripremila na Trgu Ivana Pavla II.
Tako je glavni gradski trg postao mjesto zabave, druženja i igara za najmlađe. Tijekom vikenda održane su gastropričaonica i radionica za klince i klinceze, velika obiteljska potraga za banovim blagom, kviz, memori, foto lov na znanje, a pravi rođendanski tulum priredile su Zaprešićanima Vesna Pisarović i Mia Dimšić.
Građani, ali i gosti našeg grada, mogli su tijekom slavljeničkog vikenda pješice i biciklom obići grad i saznati o njemu brojne manje poznate informacije.
Vođena biciklistička tura vodila je od najstarijeg dijela Zaprešića, Trga žrtava fašizma, uz jezero Zajarki, do rijeke Save, uz prekrasan perivoj dvorca Lužnica sve do imanja Novih dvora bana Jelačića.
Održane su i tematske vođene pješačke ture zanimljivih naziva „Tko se krije iza zaprešićkih spomenika?“ i „Urbani razvoj Zaprešića – od starog centra do Kanadskog naselja“. Svi sudionici saznali su kako se Zaprešić u samo sto godina razvio od sela do modernog grada, jednog od najpoželjnijih za život u Hrvatskoj.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content