Radionice o pravilnom održavanju oralne higijene

Udruga “Sve je lako kad si zdrav” održala je radionice za djecu pod nazivom “Bolje spriječiti nego liječiti” u OŠ Ljudevita Gaja učenicima svih prvih razreda kako bi se poučilo djecu o pravilnom održavanju oralne higijene i važnosti prevencije nastanka karijesa te promicanju oralnog zdravlja.

Prema analizi objavljenih statističkih podataka javnog zdravstva i drugih relevantnih istraživanja kod djece i mladih utvrđen je izuzetno velik broj karijesa i drugih oboljenja usne šupljine, zbog neadekvatne higijene usne šupljine, nepravilne prehrane te nedostatka svijesti o važnosti brige o oralnom zdravlju što dovodi do razvoja bolesti zubiju i preranog gubitka zubiju već u vrlo ranoj mladosti. Nadalje, time dolazi do povećanih troškova liječenja, gubitka samopouzdanja u najosjetljivijem periodu odrastanja, kao i niza drugih poremećaja.

Na radionicama učenici su kroz predavanje i vježbe na modelima mnogo toga naučili o pravilnoj higijeni zubiju i usne šupljine, o zdravim navikama i prehrani, te su na kvizu pokazali usvojeno znanje i osvojili zaslužene nagrade.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content