Puhački orkestar Zaprešić ušao u kategoriju najboljih

Puhački orkestar Zaprešić ušao je u najvišu, A kategoriju puhačkih orkestara Hrvatske osvojivši 2. mjesto i zlatnu plaketu s pohvalom s osvojenih visokih 93,69 boda na državnoj smotri puhačkih orkestara.

Pravo nastupa na 36. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara održanom u Opatiji ostvarilo je jedanaest orkestara B i D kategorije koncertnog programa putem selekcije u okviru 11 županijskih i regionalnih smotri te samostalnih preslušavanja. Riječ je o središnjoj manifestaciji puhačkog amaterizma koja na godišnjoj razini predstavlja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske, a u konkurenciji između sedam orkestara koji su se natjecali u B kategoriji, zaprešićki su puhači osvajanjem izvrsnog drugog mjesta osigurali ulazak u najvišu koncertnu kategoriju koja obuhvaća desetak najboljih hrvatskih puhačkih orkestara. Našli su se odmah iza Puhačkog orkestra Bjelovar koji je ostvario tek malenu prednost sa ukupnih 93,72 boda, no to ne umanjuje ovaj veliki uspjeh na kojem im čestitamo!

Uz same članove orkestra, najveće zasluge za ovakav rezultat imaju dirigent orkestra, renomirani slovenski maestro Miro Saje, ali i profesori puhačkog odsjeka Glazbene škole Zlatka Balokovića koji su neumorno pomagali članovima u pripremi za Državnu smotru. Ovim rezultatom naš mladi orkestar je potvrdio da je jedan od vodećih kulturnih brendova grada, te smo sigurni da će u godinama koje slijede nastaviti ostvarivati ovakve sjajne rezultate.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content