Proslava uspješnog rada OŠ Lj. Gaja

Svečanom školskom priredbom učenici i njihovi učitelji te stručni suradnici proslavili su 44. godine rada Osnovne škole Ljudevita Gaja, najveće osnovne škole u Zaprešiću. Bila je to prigoda i za nagraditi one najuspješnije, ali i pokazati dio onoga što se tijekom godine u školi radi.

„Čestitam svim učenicima, ali i njihovim mentorima na iznimnim rezultatima koje su tijekom ove nastavne godine postigli. Valja tu istaknuti i ulogu roditelja koja je ključna u odgojno-obrazovnom procesu“, poručio je ravnatelj Tomislav Cerinski te naglasio kako je plan Grada Zaprešića, koji je i osnivač, do 2027. dograditi prostore škole. „Tada planiramo imati sve učenike u jednoj smjeni, odnosno da nema popodnevne nastave jer se pokazalo da djeca tada teže prate nastavu“, rekao je Cerinski.

Uz planirano u školu se neprestano ulažu značajna sredstva te su tako tijekom prošle godine realizirana raznovrsna ulaganja u zgradu, opremu i okoliš škole.

„Čestitam na uspjesima i Dan škole, a uz naglasak na vaš odličan rad dobro je reći da je postavljena fotonaponska elektrana na krovu školske zgrade, postavljanjem ograde zapadno od škole u cijelosti je ograđeno školsko dvorište i time je boravak djece na njemu sigurniji, opremljen je kabinet za domaćinstvo i dovršeno dodatno opremanje školske kuhinje započeto krajem 2022. godine, postavljena su 4 rasvjetna stupa na sportskim terenima, obnovljen je videonadzor, a za školsku knjižnicu nabavljeno je 400 naslova za potrebe školske lektire i 32 priručnika za učitelje. Sve to omogućuje uvjete za kvalitetno odvijanje nastave“, rekao je zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Trenutno je u školi 875 učenika od prvog do osmog razreda te tri učenika u posebnoj odgojno – obrazovnoj skupini. Svi oni u svojoj školi bave se brojnim izvannastavnim aktivnostima, a na školskom igralištu i dvorištu provode i svoje slobodno vrijeme.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content