Proslava Dana SŠ Ban Josip Jelačić

Proslava znanja, vještina i uspjeha

Srednja škola Ban Josip Jelačić osnovana je 2003. godine i od tada gradi svoj identitet kao škola s uspjesima na svim razinama natjecanja, interdisciplinarnim pristupom, programom njemačke jezične diplome „DSD“ te svakako internacionalnim programima Erasmus+ i eTwinning. Važno je istaknuti i njezinu odličnu suradnju s lokalnom zajednicom te su tako kreatori maštovitih suvenira s prepoznatljivim motivima Zaprešića nastalih u sklopu Učeničke zadruge Ban koja je ove godine osvojila zlatnu medalju na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA.

„Uspjeli smo nametnuti nove standarde kada je u pitanju kvaliteta rada s učenicima, ali i ulaganje u nastavnike što nam se pokazalo odličnim. Danas imamo 18 mentora od 66 nastavnika što je raritet u Hrvatskoj, 174 ostvarena državna natjecanja u ovih 20 godina, a što je gotovo 9 godišnje, a znamo koji je put dolaska do te visoke razne natjecanja. Ponosan sam i na razvoj izvankurikularnih aktivnosti po čemu smo prepoznatljivi i izvan granica Hrvatske“, istaknuo je ravnatelj SŠ Ban Josip Jelačić Alan Labus.

U ulogama voditelja cijelog događanja našli su se nekadašnji učenici, a u povodu rođendana objavili su i ljetopis BAN20.

Osnivač je Zagrebačka županija, a predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović na proslavi je istaknula kako je Županija sudjelovala u izgradnji i sufinancirala objekt i opremanje. „Čestitam svim djelatnicima škole, ravnateljima, ali i djeci i roditeljima, kako onima koji sada polaze nastavu ili su ovdje ispekli svoj zanat“, poručila je Glasnović.

Ostaje samo poželjeti da se i dalje kreću u istom smjeru inovativnosti i znanja kako bi bili najbolji pokretač razvoja našeg grada.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content