Promocija knjige Zvijezda Repatica u GK Ante Kovačića

Mihaela Žugec Saračević, autorica teksta i Lidija Kraljević, ilustratorica predstavile su u GK Ante Kovačića, KGZ, zanimljivu knjigu koja je nastala još prije 12 godina pod naslovom Zvijezda Repatica. Priča je to o najpoznatijoj zvijezdi, ali i o važnosti poštivanja osobnosti i posebnosti svake osobe.

„Knjigom sam željela reći nešto i o sustavu koji ne prihvaća različitosti i pokušava sve učiniti poslušnima. Tako i Repatica i djeca u školi moraju mirno sjediti, a to nije baš uvijek lako. Nije ni potrebno uklopiti se u „normalno“ i poznato“, rekla je autorica poznata po svojoj ljubavi prema pričanju priča. Kaže i kako priče stvara noću kada joj Mjesec spušta priče po srebrnoj niti, a posebno su joj drage bajke koje uvijek nose preneseno značenje.

Iako izgledom podsjeća na dječju knjigu, Zvijezda Repatica namijenjena je svim generacijama, a možda i najbolje da je se zajedno, međugeneracijski, čita u nekom toplom i ugodnom prostoru i da nakon toga svatko odabere slijediti svoj vlastiti sjaj.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content