Prijam zlatnog Jana Dupelja

Na dvoranskom mitingu održanom u siječnju u Novom Mestu postavljeno je šest novih dvoranskih rekorda Hrvatske, a među njima je i mlađe kadetski rekord kojeg je, na 800 metara s vremenom od 2:18,62, istrčao mladi Jan Dupelj, član Atletskog kluba Fit Zaprešić.

U istoj disciplini, ovaj dvanaestogodišnjak osvojio je i naslov prvaka Hrvatske. „Trčao sam na 800 metara na Državnom prvenstvu Hrvatske u dvorani i osvojio prvo mjesto s odličnim rezultatom 2:19. Iako sam zadovoljan rezultatom, žao mi je što je malo nedostajalo da popravim svoj državni rekord. No, ima još vremena“, poručuje Jan.

Kako bi im čestitao na izvrsnim rezultatima, Jana i njegova trenera Antu Živkovića primio je zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Podsjetio je ovom prilikom i kako Grad Zaprešić sustavno ulaže u sportsku infrastrukturu, a među novim ulaganjima je trenutna gradnja Centra mini atletike koji će zasigurno unaprijediti razvijanje atletskih disciplina. Centar će imati kružnu atletsku stazu, skakalište za skok u dalj, krug za bacanje kugle i kladiva, tribinu i pomoćne objekte za sanitarne čvorove i spremište za opremu. Projekt je vrijedan nešto više od 400.000,00 eura, a završetak radova predviđen je u svibnju. Uz to, za sportske programe i aktivnosti, u ovogodišnjem je proračunu osigurano gotovo 960 tisuća eura.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content