Prezentacija zaprešićkog vatrogastva oduševila najmlađe

Vatrogasna zajednica grada Zaprešića ponovno je organizirala vatrogasni dan na Trgu Ivana Pavla II. kako bi svim posjetiteljima, osobito onim najmlađima, na zanimljiv način pokazala kako se vatrogasci pripremaju za intervencije i s kakvom opremom raspolažu.

Brojni mališani strpljivo su čekali u redu da isprobaju vatrogasni poligon kojeg  su izradili i prilagodili za djecu djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Zaprešić. U organizaciju su se uključili i članovi svih zaprešićkih dobrovoljnih vatrogasnih društava pa su tako djeca uživala u vožnji vatrogasnim vlakićem, mogla su isprobati zipline, sjesti u kanader za djecu, ali i u prava vatrogasna vozila.

Svi zajedno pokazali su da su pravi prijatelji djece te da im je važno da se naši sugrađani, osobito djeca, uz njih osjećaju sigurno. Biti vatrogasac znači uvijek biti na pomoć drugima, to je odgovoran, a nerijetko i opasan posao, ali brojnim mališanima se jako svidjelo biti vatrogasac makar na jedan dan.

Zaprešićki vatrogasci ovime su pokazali svoju uključenost u zajednicu i veliku želju da svoje redove dodatno ispune mladim snagama.

 

Podijeli s prijateljima!
Skip to content