Preuređeni prostori Zavoda za javno zdravstvo u Zaprešiću

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije obnovio je i kompletno uredio prostore Doma zdravlja u Zaprešiću koje koristi za potrebe Službe za epidemiologiju te Službe za školsku i sveučilišnu medicinu. Ukupna vrijednost investicije je 115 tisuća eura, a novouređene prostore obišli su zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

U prostorima koje koriste navedene službe izvršeni su građevinski radovi koji su obuhvatili uređenje zidova, podova i stropova, elektroinstalacija s novim led rasvjetnim tijelima, instalacija vodovoda, kanalizacije i sanitarnog čvora, te zamjenu unutarnjih vrata, a nabavljen je i novi namještaj.

Važno je istaknuti da samo kroz ordinaciju školske i sveučilišne medicine na godišnjoj razini prođe gotovo 5 000 djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, ali i značajan broj studenata, dok ordinacija Službe za epidemiologiju na godišnjoj razini zaprimi preko 4 800 briseva, uzoraka urina i stolice.

Ove brojke dovoljno govore u prilog potrebi obnove s ciljem da se korisnicima, prvenstveno građanima Zaprešića i susjednih općina, osigura viša razina zdravstvenog standarda, ali i zaposlenicima Zavoda bolji uvjeti za svakodnevni rad.

Osim u prostore, Zavod je uložio i 93 tisuće eura u pomlađivanje voznog parka. Tako su nabavljena četiri vozila, dva dostavna i dva osobna automobila, za potrebe terenskog rada i obavljanja svakodnevnih zadataka. Za potrebe Službe za epidemiologiju i terenski rad Službe za zdravstvenu ekologiju jedno od dostavnih vozila opremljeno je rashladnom jedinicom i termoizolacijom.

„Ova vrijedna ulaganja moguća su zbog dobrog poslovanja Zavoda koji posljednjih godina ostvaruje dobre rezultate te je ovo jedan od načina na koji ponovno investiraju svoj kapital u unaprjeđenje vlastitog poslovanja“, rekao je Kolarec koji je istaknuo da Zagrebačka županija u suradnji sa Zavodom provodi nekoliko važnih programa za koje je u proteklom četverogodišnjem razdoblju izdvojeno više od 564 tisuće eura.

Podsjetio je i da je prošle godine Zavod na isti način obnovio prostor ispostave Doma zdravlja koji koristi u Velikoj Gorici te se osvrnuo na pandemijsko razdoblje u kojem su djelatnici Zavoda odradili „lavovski posao“.

Ravnatelj Zavoda Leo Šunjić istaknuo je kako je ovim ulaganjem za 5 000 djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, ali i studentima iz Zaprešića i okolice koji koriste usluge školske i sveučilišne medicine omogućena viša razina standarda. „Namjera nam je iduće godine urediti našu ispostavu u Samoboru, a u skladu s mogućnostima i uz podršku osnivača nastaviti tako i dalje“, najavio je Šunjić.

„Također, vlastitim sredstvima smo obnovili vozni park kako bismo osigurali našim službama potrebnu mobilnost“, rekao je Šunjić istaknuvši pritom da se vodilo računa o zadovoljenju ekološkog standarda, pa su sva nabavljena vozila po normi Euro 6.

„U pandemijskom su razdoblju djelatnici Zavoda, zajedno s cijelim zdravstvenim sustavom, odradili velik društveno odgovoran zadatak kada je riječ o očuvanju javnog zdravlja. Stoga su ova ulaganja više nego opravdana, a standardi i kriteriji koje ova ustanova sada ima mogu biti na ponos i zadovoljstvo stanovnicima zaprešićkog kraja, pa i Zagrebačke županije“, zaključio je Turk.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content