Izložba radova Malekovićeve pisane riječi

Tijekom travnja Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću organizirao je raznolik program. U sklopu obilježavanja 20. godišnjice smrti Vladimira Malekovića u suradnji s Kajkavijanom predstavljena su pisana djela ovog iznimnog likovnog i kulturnog djelatnika. Izložene su njegove knjige posvećene likovnim umjetnicima, ali i njegova zbirka poezije te proznih tekstova u knjizi Bogomraki koji na kajkavskom jeziku donosi zanimljive feljtone i svakako je preporuka za čitanje.

Ogranak je prošle godine objavio već treće izdanje knjige Mirka Ivanjeka Veliki petak 1945. o biskupu Careviću pa je u povodu toga organizirana i tribina koja je iznijela neka nova saznanja o biskupovu stradanju, ali i dala pregled razdoblja njegova djelovanja. Knjiga iz edicije Stoljeća hrvatske književnosti bila je pak povod za druženje s duhovnom prozom 17. i 18. stoljeća o čemu su govorili Lahorka Plejić Poje i Boris Beck.

I za svibanj su najavljena zanimljiva događanja od kojih valja istaknuti promociju monografije Drago Jančić, najavljenu za 3. svibnja u kinodvorani u Brdovcu i knjigu Putopisi, krajevi i ljudi Božidara Novaka 10. svibnja u Društvenom domu u Ključu Brdovečkom.

Tribina o biskupu Careviću održana je u Dvorani bl. A. Stepinca
Podijeli s prijateljima!
Skip to content