Početak konkretnog planskog projektiranja nove osnovne škole

Ravnatelji triju osnovnih škola Zaprešića na radnom sastanku sa zamjenikom gradonačelnika Alanom Labusom i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Sandrom Sabol Valenčak dogovarali su planiranje projektiranja i izgradnje nove osnovne škole na području sjevernog dijela grada.

Cilj je organizacija jednosmjenske, odnosno cjelodnevne, nastave u svim zaprešićkim osnovnim školama kakav je i plan Ministarstva znanosti i obrazovanja do 2027. godine. Za sada u jednoj smjeni radi jedino OŠ Kupljenovo.

„Za gradnju nove škole, uz ostalo, potrebni su nam i podaci o trenutnom broju razrednih odjela i broju djece po razrednim odjelima te broju učionica i kabineta. To će nam pomoći kako bismo projektirali adekvatnu školu za održavanje nastave za sve učenike u jednoj smjeni s ciklusom u četiri dijela, od redovne nastave i potpore u učenju do izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, kako je i predviđeno kurikulumom“, rekao je zamjenik Labus.

Nova će se škola financirati iz omotnice Europske unije za 2021./2027. u kojoj su znatna sredstva predviđena za odgoj i obrazovanje te se vrlo brzo očekuje tender Ministarstva odgoja i obrazovanja za izgradnju novih osnovnih škola, a na što će Grad Zaprešić i prijaviti gradnju nove osnovne škole.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odredilo je normative dimenzioniranja prostora osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, a što će biti i polazišna točka u projektiranju nove škole.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content