Počela nova školska godina

Započela je nova školska godina, a u zaprešićke osnovne škole krenulo je ukupno 1869 učenika. Posebno svečan bio je doček malenih prvašića kojih je ove godine u školske klupe sjelo ukupno 217 (93 u OŠ Ljudevita Gaja, 86 u OŠ Antuna Augustinčića, 20 u OŠ Kupljenovo te 18 u Područnoj školi Jablanovec).

Da bi se mališani osjećali što ugodnije, potrudili su se ravnatelji, učitelji, ali i stariji učenici, primjereno ih dočekavši i pokazavši im već prvog dana da je škola mjesto gdje se stječu nova znanja te prijateljstva i uspomene koje će sa sobom nositi kroz cijeli život. Veseo početak školske godine, uz prigodne poklone, poželjeli su im i gradonačelnik Željko Turk, zamjenik Alan Labus i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Sandra Sabol Valenčak.

Grad Zaprešić se i ove godine pobrinuo za nabavu udžbenika i potrebnih materijala koji su učenike dočekali prvog nastavnog dana. Nabava udžbenika financirana je sredstvima Državnog proračuna, dok je sredstva u iznosu od 130.000 eura za nabavu drugog obrazovnog materijala, odnosno radnih bilježnica te radnog materijala za tehničku kulturu osigurao Grad Zaprešić.

U ovoj godini je dosad izdvojeno i više od 200.000 eura za kapitalna ulaganja. Tako je na krovu Osnovne škole Ljudevita Gaja, u sklopu projekta „Dobra energija-solarna energija za energetsku tranziciju“ postavljena fotonaponska elektrana. Osim toga, izgrađena je učionica na otvorenom, a postavljanjem ograde zapadno od škole u cijelosti je ograđeno školsko dvorište. Također, opremljen je kabinet za domaćinstvo, sanirana su dva sanitarna čvora za učenike predmetne nastave te postavljena rasvjeta na igralištu. Na zapadnom dijelu Osnovne škole Antuna Augustinčića izmijenjena je stolarija te je također postavljena rasvjeta na košarkaškom igralištu, Područna škola Pojatno dobila je učionicu na otvorenom, a u Područnoj školi Jablanovec ugrađeni su protuprovalni sustav i videonadzor.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content