Kreće obnova zgrade suda

Počinje cjelovita obnova zgrade javne namjene na Trgu žrtava fašizma u kojoj su bili smješteni sud, gruntovnica i katastar, a koja je teško stradala u petrinjskom potresu.

Obnovu u potpunosti, iznosom od 4,34 milijuna eura, financira Zagrebačka županija koja je u istoj zgradi imala i urede svoje ispostave.
Sredstva su dodijeljena u sklopu javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije, za što je kroz decentralizirana sredstva države osigurano nešto više od 21 milijun eura.

Najveći dio tih sredstava, oko 7,5 milijuna eura, dodijeljeno je upravo Zaprešiću, s obzirom da su ovdje nastale i najveće štete nakon potresa. Podsjećamo da se iz istog izvora financira i obnova Pučkog otvorenog učilišta vrijedna 3,1 milijuna eura.

„Obnova obiju zgrada izrazito je važna za Grad Zaprešić i za naše stanovnike. Teško smo našli privremene adekvatne lokacije za izmještanje službi i svi jedva čekamo da ih ponovno okupimo na jednom mjestu te tako olakšamo život našim građanima koji koriste njihove usluge“, poručio je gradonačelnik Željko Turk.

Završetak radova na Pučkom otvorenom učilištu predviđen je do sredine sljedeće godine, a obnova suda sredinom 2025.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content