Osigurana sredstva za rad GK Ante Kovačića

Grad Zaprešić nastavlja sufinancirati rad Gradske knjižnice Ante Kovačića i u 2023. godini, za što su u proračunu osigurana sredstva u iznosu od 467.900,00 eura (3.525.392,55 kuna).

Ugovor o obavljanju djelatnosti narodne knjižnice potpisali su zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus i pomoćnica ravnateljice Knjižnica grada Zagreba Ismena Meić.

Ovim iznosom sufinancirat će se plaće za 16 djelatnika, režije i ostali materijalni troškovi, tekuće i investicijsko održavanje (planirana je zamjena postojeće rasvjete LED rasvjetom, ličilački radovi, nabava plexi stalaka i panoa te police za Odjel za odrasle i Dječji odjel), a tijekom sljedeće godine Knjižnica namjerava obogatiti svoj opus sa oko 5000 svezaka knjiga, 160 jedinica AVE građe (zvučna, vizualna, elektronička), 50 igračaka, 31 naslov periodičkih publikacija za odrasle te 3 periodičke publikacije za djecu.

Pomoćnica ravnateljice izrazila je zadovoljstvo i zahvalnost na dosadašnjoj, više nego dobroj suradnji s Gradom Zaprešićem, podsjetivši da su Knjižnice grada Zagreba, čiji je dio i zaprešićka knjižnica Ante Kovačića, najveća kulturna ustanova grada Zagreba, ali i najveća mreža narodnih knjižnica u Hrvatskoj.

Zaprešićka knjižnica broji više od 6000 članova te 6 odjela od kojih vrijedi istaknuti vrlo važnu Zavičajnu zbirku u kojoj se skuplja, obrađuje, čuva i daje na korištenje sva knjižna i neknjižna građa koja s različitih aspekata govori o životu i razvoju grada Zaprešića i zaprešićkoga kraja. Uz to, ondje se tijekom godine održava mnoštvo radionica, programa i projekata kao što su Noć knjige, Mjesec hrvatske knjige, Poetski susreti djece, Naslikajmo priču, Planinarski tjedan, 65 Plus…

„Drago nam je što je Gradska knjižnica Ante Kovačića dio ovako velikog i važnog sustava i zato rado podupiremo njezin rad i razvoj. Rastući broj korisnika, njih oko tisuću više u odnosu na prošlu godinu, potvrđuje opravdanost ovog ulaganja“, zaključio je Labus.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content