MUSIC&STARS u Novim dvorima

Kraj ljeta uz sjajne koncerte grupe Silente i Nene Belana

MUSIC&STARS poseban je glazbeni susret dviju manifestacija Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić s dugogodišnjom tradicijom – FaFesta i Glazbenih svetkovina u čijim koncertima smo ovoga puta uživali u Novim dvorima.

Gost ovogodišnjeg FaFesta bila je grupa Silente koja u svom sastavu ima violinu, a koja je zaštitni znak ovog festivala svih 16 godina. Do sada su na FaFestu nastupili brojni glazbeni sastavi i umjetnici akustičnog glazbenog izričaja koji u svojem repertoaru na svojstven način njeguju tradicionalnu i autorsku glazbu uz instrument violinu, kraljicu gudačkih instrumenata, kao poveznicu. Publika se brzo i lako, u prekrasnom ambijentu ispred Jelačićevog dvorca, prepustila ljubavi i jedinstvenoj energiji koju ovi lovci na čudesa stvaraju na svojim koncertima.

Glazbene svetkovine u Zaprešić su pak dovele pop-rock velikana Nenu Belana & Fiumense koji su pod sjajem zvjezdanog neba u Novim dvorima s publikom zapjevali svoje najpoznatije hitove „Rijeka snova“, „Oceani ljubavi“, „Dotakni me usnama, „Vino noći“, „Pričaj mi o ljubavi“ i mnoge druge. Za Nenu Belana kažu da je kantautor s najviše napisanih ljubavnih pjesama na ovim prostorima, a on ističe kako je inspiraciju za svaku od njih pronašao u svojim ljubavima, ali i ljubavnim pričama ljudi koji ga okružuju. Zasigurno se svatko od nas pronašao barem jednom u njegovim pjesmama, a stihovi njegovih bezvremenskih hitova bili su dobro poznati i brojnim Zaprešićanima koji su uživali u sjajnom koncertu.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content