Čarobna dvodnevna Klasika u Novim dvorima

Spoj klasične glazbe i prirode i ove se godine pokazao kao dobitna kombinacija. Treća Klasika u Novim dvorima unatoč kiši okupila je brojne posjetitelje na dvodnevnoj manifestaciji.

Đani Stipaničev i Danijela Pintarić, uz glazbenu pratnju Orkestra Josipa Cvitanovića, izveli su program u rasponu od evergreena, latinoameričke glazbe, rock & roll standarada, do filmskih i mjuzikalskih tema te opernih arija. Posebno mjesto zauzeli su domaći evergreeni iz ’50-ih i ’60-ih godina koje je publika pjevala zajedno s izvođačima.

Zvuci klasike odzvanjali su i drugog dana manifestacije kada su na velikoj pozornici na livadi pored dvorca nastupile balerine baletnog i plesnog studija Nn5 koje su pokazale svoje iznimne plesne vještine.

U Vršilnici je pak svoj nastup imao Djevojački zbor Zvjezdice koji je, u pratnji Gudačkog kvarteta Ares, zaprešićkoj publici pokazao svu moć i bogatstvo glasova izvodeći ulomke iz Mozartove opere Čarobna frula, uvertiru iz opere Seviljski brijač, djela poput Ave Maria i Alleluia te poznate tradicijske narodne pjesme i napjeve. U nastupu su im se pridružili i pijanist Tomislav Šošić te sopranistica Darija Auguštan, a cijelim je koncertom ravnao Zdravko Šljivac.

Glazba i ples u ritmovima klasike i ove su godine odzvanjali Novim dvorima i zaprešićkoj publici pružili poseban doživljaj.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content