Kampanja “Manje oružja, manje tragedija”

Ministarstvo unutarnjih poslova od 2007. godine provodi nacionalnu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“ kojom želi podići razinu svijesti građana o opasnostima nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima te ih potaknuti na dobrovoljnu predaju ilegalnog oružja.

Ratna zbivanja devedesetih na području Republike Hrvatske ostavila su za sobom velike količine ilegalnog oružja u posjedu građana, a prisutnost takvog oružja povećava opasnost da vi sami ili netko blizak vama postanete žrtve tog oružja. Iz PP Zaprešić posebno apeliraju na građane da takva sredstva ne odlažu u spremnike za otpad ili u prirodu jer time ugrožavaju živote drugih ljudi.

Upravo kampanjom „Manje oružja, manje tragedija“ omogućena je dragovoljna predaja oružja i drugih minsko-eksplozivnih sredstava bez vremenskog ograničenja i pokretanja prekršajnog ili kaznenog postupka. Dragovoljna predaja oružja odnosi se na sve vrste ilegalnog oružja.

Podsjećaju građane i da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijsku postaju nego će, po pozivu na broj 192, policijski službenik u civilnom automobilu i civilnoj odjeći doći na adresu dogovorene predaje gdje će na siguran način opasna sredstva preuzeti, a ujedno osigurati i anonimnost osobe koja ih predaje.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content