Janko Jembrih prvi dječji gradonačelnik Zaprešića

Na izborima provedenim među vijećnicima Dječjeg gradskog vijeća izabran je prvi dječji gradonačelnik i prva dječja zamjenica gradonačelnika Zaprešića. Dječji je gradonačelnik Janko Jembrih učenik 7. razreda OŠ Kupljenovo, a njegova zamjenica Lana Sunčica Čobec, učenica 7. razreda OŠ Antuna Augustinčića.

Čestitavši zamjenici i zahvalivši vijećnicima, dječji gradonačelnik Zaprešića Janko Jembrih rekao je da se nada da će za njegova mandata djeca uspjeti promovirati Zaprešić u jedan od najljepših hrvatskih gradova. „Uz to da bude i jedan od najsigurnijih gradova i da ima najviše zabavnih stvari za djecu. Želim i što više uključiti djecu u zaprešićke projekte“, rekao je dječji gradonačelnik

Na sjednicama Dječjeg gradskog vijeća koje broji 9 članova, po tri iz svake gradske osnovne škole dječji će vijećnici raspravljati o različitim temama vezanim uz život Zaprešića i njegovih građana te predlagati rješenja određenih problema i načine poboljšanja kvalitete života.

Zamjenica dječjeg gradonačelnika Lana Sunčica Čobec uz čestitke naglasila je da se nada da će uspjeti pomoći djeci da iznesu svoje mišljenje i da djeca mogu utjecati na ono što se u gradu događa.

Mandat dječjih vijećnika, gradonačelnika i zamjenice traje dvije godine, a prva iduća sjednica bit će u studenom.

Članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Zaprešića:

1. Neo Mujkić, 5.c razred OŠ Antuna Augustinčića
2. Luka Kuštro, 6.a razred OŠ Antuna Augustinčića
3. Lana Sunčica Čobec, 7.e razred OŠ Antuna Augustinčića
4. Lana Pejakić, 5.c razred OŠ Ljudevita Gaja
5. Marko Miletić, 6.e razred OŠ Ljudevita Gaja
6. Viktor Lovrinić, 7.e razred OŠ Ljudevita Gaja
7. Elena Mihalić, 5. razred OŠ Kupljenovo
8. Jan Gugić, 6. razred OŠ Kupljenovo
9. Janko Jembrih, 7. razred OŠ Kupljenovo.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content