IX. Memorijal Ivica Birovčec humanitarnog karaktera

Međunarodni rukometni turnir s humanitarnim karakterom

Deveto izdanje tradicionalnog međunarodnog rukometnog turnira Memorijal Ivica Birovčec održat će se u Zaprešiću 25. i 26. veljače 2023. godine. Već tradicionalno, turnir se održava u dvorani ŠRC-a Zaprešić. Organizator turnira je Muški rukometni klub Zaprešić, uz potporu Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Zajednice športskih udruga grada Zaprešića te Turističke zajednice grada Zaprešića.

Ove godine, turnir će biti i humanitarnog karaktera. Organizator turnira odlučio je uključiti se u humanitarnu akciju – Za ratnicu Lavu. Riječ je o našoj sugrađanki, djevojčici koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA) te joj je potreban lijek koji pruža šansu za oporavak. Humanitarna akcija je pokrenuta kako bi se skupila sredstva za navedeni lijek. Tijekom turnira sredstva će se prikupljati na način da će se u dvorani ŠRC-a Zaprešić postaviti QR kodovi na nekoliko mjesta, a svatko tko donira minimalni iznos od 15,00 EUR, zauzvrat će dobiti promo majicu Memorijala Ivica Birovčec uz naznaku – Za ratnicu Lavu. Sredstva će biti moguće donirati i ranije jer će se QR kod objaviti na društvenim mrežama Memorijala Ivica Birovčec.

Otvaranje turnira, predviđeno za subotu 25. veljače s početkom u 11:00 sati, svojim će nastupima uveličati Plesni studio Jete te Zaprešićke Mažoretkinje Jelačićke. Dvorana ŠRC-a Zaprešić ugostit će više od 65 ekipa te više od 750 natjecateljica i natjecatelja koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske te Slovenije, a koje će se natjecati tijekom dva dana natjecanja. U subotu, 25. veljače odigravat će se utakmice u konkurenciji dječaka (2013. i 2014. godište), dok je nedjelja 26. veljače, rezervirana za djevojčice (2012., 2013. i 2014. godište).
Sve informacije o rasporedu utakmica i rezultatima bit će dostupne na mrežnoj stranici www.birovceckup.com, a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem Facebook i Instagram profila Memorijal Ivica Birovčec.

Organizacijom još jednog međunarodnog rukometnog turnira, Muški rukometni klub Zaprešić odaje dužnu počast velikom čovjeku i prijatelju zaprešićkog sporta te posebice rukometa, gospodinu Ivici Birovčecu.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content