Godišnja skupština Udruge pčelara zaprešićkog kraja ‘Ban Josip Jelačić’

Pčelinjih zajednica je sve manje

Izvještajna skupština Udruge pčelara okupila je pčelare zaprešićkog kraja koji su se složili kako je prošla godina krenula dobro, a kasnije je nastupila velika suša i svi resursi pčelinjih paša su zakazali. Upravo zato ova Udruga brine o održavanju bioraznolikosti zasađivanjem medonosnog bilja, a u prošloj godini čak je organizirana i sadnja drveća s učenicima OŠ Kupljenovo i područnih škola Pojatno i Hruševec Kupljenski.

Pčele su važne za sve nas i za naš ekosustav

U sklopu obilježavanja Školskog mednog dana članovi Udruge su održali predavanja i degustacije meda učenicima nižih razreda osnovnih škola. Degustaciju su imali i na Gospodarskom sajmu gdje su za sve posjetitelje priredili medni doručak. Kroz ovakve akcije žele široj javnosti prezentirati važnosti meda u našoj prehrani, a i pčela koje su svakim danom sve ugroženije.
Kroz razne edukacije, ali i kontinuirano ulaganje u opremu, zaprešićki pčelari dolaze do sve kvalitetnijih proizvoda. Na Festivalu pčelarstva Zagrebačke županije prošle su godine članovi osvojili 3 zlata, 8 srebra i 1 broncu, a u planu je ove godine ocjenjivanje napraviti i na razini Udruge.

Svakako se nadaju mednoj godini, ali i prostoru za rad Udruge i opremu koja je svim pčelarima od iznimne važnosti.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content