Održana 25. sjednica Gradskog vijeća

Na 25. sjednici održanoj 23. srpnja, vijećnici su usvojili Zaključak o verifikaciji Ugovora o darovanju zemljišta koje je Grad dobio za sanaciju i izgradnju nove plohe za odlaganje otpada u sklopu odlagališta Novi Dvori.

Ugovor je potpisan s Ministarstvom državne imovine, a vrijednost darovanih nekretnina iznosi 7.080.000,00 kuna.

Na sjednici je gradonačelnik Željko Turk podnio Izvješće o radu za prvih šest mjeseci ove godine. Naglasio je kako je proteklo izvještajno razdoblje bilo vrlo izazovno, ali da je Grad, unatoč gospodarskim, društvenim i drugim promjenama koje su se javile kao posljedica svjetske krize uzrokovane pandemijom virusa COVID-19, uspio pozitivno poslovati. Pritom je donesen niz mjera kako bi se građanima i pravnim osobama što više olakšalo funkcioniranje u novonastaloj situaciji. Posebni su izazovi bili pred Stožerom civilne zaštite Grada Zaprešića kojeg je gradonačelnik pohvalio jer je izdano gotovo 5000 propusnica, odgovoreno je na mnoštvo upita i nastojalo se biti na usluzi i pomoći sugrađanima. Posebno se vodilo računa o osjetljivim skupinama društva kao što su umirovljenici, kojima su podijeljene zaštitne maske. Udrugama i društvenim organizacijama su, uslijed novonastale situacije, do daljnjega ograničena sredstva iz gradskog proračuna.

Gradonačelnik je također izvijestio o projektima koji su tijeku, a to su; modernizacija željeznica, izgradnja južne obilaznice, uskoro počinje izgradnja kanalizacijske mreže u vanjskim naseljima i projekt izgradnje novih biciklističko-pješačkih staza, kreće razvoj širokopojasnog Interneta, proveden je natječaj za izgradnju nove plohe za odlaganje komunalnog otpada, a izgradnja sportske dvorane Osnovne škole Antuna Augustinčića unatoč neizvjesnoj financijskoj situaciji napreduje po planu.

Gradonačelnik je istaknuo kako je za osnovnoškolce država osigurala školske udžbenike, dok će Grad izdvojiti sredstva za nabavu radnih bilježnica za posebno osjetljive društvene skupine (socijalne slučajeve i djecu hrvatskih branitelja).

Proračun je dodatno opteretio ZET koji je poskupio standard vožnje s dosadašnjih 6 na 10,4 milijuna kuna. Tako je za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća najavljen rebalans proračuna. Iako je poslovanje bilo pozitivno, preostaje za vidjeti kako će se porez na dohodak odraziti na financijsku situaciju.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content