Božićni koncert Puhačkog orkestra Zaprešić i “Jelačićki”

Nakon tri godine, Puhački orkestar Zaprešić i Zaprešićke mažoretkinje “Jelačićke” organizirali su svoj tradicionalni božićni koncert uživo. Bila je to prilika za čuti nove skladbe i vidjeti nove koreografije koje su se uvježbavale tijekom ove godine, te za koje su brojna priznanja i medalje stigle u Zaprešić.

Ove godine posebno se istaknuo Dječji orkestar, koji se i na Božićnom koncertu predstavio s nekoliko skladbi. Veliki napredak pod dirigentskom palicom Mire Saje pokazao je Puhački orkestar Zaprešić izvevši vrlo zahtjevan repertoar koji se već sada priprema za regionalnu i državnu smotru u Opatiji iduće godine.

Prekretnicu u glazbenom obrazovanju u našem gradu najavio je pročelnik UO za financije i gospodarski razvoj Miljenko Šoštarić, koji je istaknuo kako Grad ulaže velike napore da se nakon obnove zgrade Pučkog otvorenog učilišta osnuje i zaprešićka glazbena škola.

Velik broj gledatelja u punoj dvorani OŠ Antuna Augustinčića oduševile su svojim koreografijama i Zaprešićke mažoretkinje “Jelačićke”, od onih najmlađih pa do onih starijih koje su uvijek uzor i podrška svojim mlađim “Jelačićkama”. Tako je zaprešićka publika mogla vidjeti zašto su baš naše djevojke osvojile pregršt medalji te se uvjeriti kako su to apsolutno zaslužile svojim marljivim radom i treniranjem.

Želimo da godina pred svima njima bude još uspješnija jer su Puhački orkestar Zaprešić i „Jelačićke“ brend grada i veliki promotori Zaprešića gdje god se pojavili.

 

Podijeli s prijateljima!
Skip to content