17. humanitarna aukcija umjetnina Ivo Košir

Humanitarna aukcija umjetnina Ivo Košir mali je prijenos dobrote zahvaljujući kojem je prikupljeno 50 tisuća kuna za Udrugu Ivančica. Udruga je to za promicanje kvalitete života osoba s posebnim potrebama, pruža podršku unapređivanju njihove kvalitete života, te okuplja članove obitelji osoba s posebnim potrebama, volontere i stručnjake.

Organizator ove 17. po redu aukcije umjetnina je Klub Zapreščana koji aukciju posvećuje svom pokojnom predsjedniku i velikom humanitarcu Ivi Koširu.
Umjetnici koji su donirali svoje radove za ovogodišnju aukciju su Slavko Blažanović, Milan Stunja, Martina Zlački Baća, Josip Bočak, Nevenka Vlašić, Višnja Peter, Krešo Vlahović, Stjepan Katić, Niko Ančić, Mate Turić, Jadranko Lopatić, Janica Šterc, Zorica Majnarić, Dragutin Perički, Hana Babić, Snježana Šebalj, Larisa Kralj, Drago Jančić, Janica Šterc, Sanja Kozlica, Ana Cerovski, Nevenka Vlašić, Mirjana Modrušan, Snježana Novotny, Željko Karaula, Marijana Šatrak, Vesna Turković, Tanja Pongrac, Snježana Šebalj i Brigita Vitez.

Zahvaljujemo svim umjetnicima na doniranim djelima, kao i kupcima koji su sudjelovanjem u ovoj tradicionalnoj manifestaciji umjetničko-humanitarnog karaktera dobili dvostruko zadovoljstvo jer uz kupljenu sliku znaju da je novac koji su dali za nju došao u ruke potrebitima. Iz Kluba Zapreščana pozvali su sve da nastave tim putem dijeljenja, jer ljubav se samo dijeleći umnaža!
Na prikupljenim sredstvima prisutnima se zahvalio predsjednik Udruge Ivančica Andrej Peklić koji je zasvirao i s glazbenim sastavom Drugo srce Ivančice u kojem sviraju i pjevaju članovi udruge. Tako su oni na najljepši mogući način zahvalili na podršci i potpori svima koji su sudjelovali u ovoj lijepoj zaprešićkoj božićnoj priči.

Na ovogodišnjoj humanitarnoj aukciji licitiralo se za 32 umjetnička djela, te je održana aukcija iznenađenja. Vodio ju je gradonačelnik Turk koji je licitacijom prikupljeni iznos na kraju zaokružio na 50 tisuća kuna te izjavio kako će Grad uvijek rado podržati ovakve i slične humanitarne akcije. Poželio je svima sretan Božić i Novu godinu, a članovima Udruge Ivančica da prikupljeni novac iskoriste za nove projekte kojima se već sada svi veselimo.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content