Božićni koncert Puhačkog orkestra Zaprešić i “Jelačićki”

Sjajna godina okrunjena velikim koncertom

Puhački orkestar Zaprešić i Zaprešićke mažoretkinje “Jelačićke” organizirali su tradicionalni božićni koncert, koji se iz godine u godinu održava u sve većim dvoranama pred sve više publike. Ove godine veliki zajednički koncert održan je u dvorani Srednje škole, a izvedene su skladbe i koreografije zahvaljujući kojima su brojna priznanja i medalje stigle u Zaprešić.

Puhački orkestar Zaprešić posebno je ponosan na veliki uspjeh na 36. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara održanom u Opatiji. Riječ je o središnjoj manifestaciji puhačkog amaterizma koja na godišnjoj razini predstavlja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske, a u konkurenciji između sedam orkestara koji su se natjecali u B kategoriji, zaprešićki su puhači osvajanjem izvrsnog drugog mjesta osigurali ulazak u najvišu koncertnu kategoriju koja obuhvaća desetak najboljih hrvatskih puhačkih orkestara. Uz same članove orkestra, najveće zasluge za ovakve rezultate imaju dirigent orkestra, renomirani slovenski maestro Miro Saje, ali i profesori puhačkog odsjeka Glazbene škole Zlatka Balokovića koji aktivno surađuju s orkestrom.

Manje uspješne nisu bile ni naše mažoretkinje koje su se predstavile u svim svojim kategorijama, od onih najmlađih, pa do onih iskusnijih, koje su uvijek uzor i velika podrška mlađim “Jelačićkama”.

Želimo da godina pred svima njima bude još uspješnija jer su Puhački orkestar Zaprešić i “Jelačićke” brend grada i veliki promotori Zaprešića gdje god nastupili.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content