Ban fun fest oživio Jelačićevo imanje

Imanje bana Jelačića ponovno se pretvorilo u pozornicu 19. stoljeća u sklopu manifestacije BAN FUN FEST koju je povodom Dana Jelačića organizirala Turistička zajednica grada Zaprešića.

Svečani balovi, velika interaktivna predstava na otvorenom, radionice za najmlađe i sjajan večernji glazbeni program privukao je lijepog jesenskog vikenda brojne posjetite u Zaprešić.

Manifestacija je započela uz otvorenje izložbe radova dječjih vrtića iz Zaprešića pod nazivom „Budućnost Novih dvora“ na kojoj su naši vrtićanci otkrili zbog čega su Novi dvori naše najveće blago.

Svim mališanima bilo je zanimljivo i zabavno provesti jedan banski dan uz radionice, konje, grofice u krinolinama, grofove u odorama, bajke, animaciju, turistička vođenja i puno zabave.

Posebno je atraktivna bila interaktivno-zabavna predstava Max teatra na otvorenom „Srce u bronci iliti Život bana Josipa Jelačića u 9 postaja i nešto više pjesama“, koja započinje ispred Vršilnice i vodi posjetitelje kroz cijeli posjed Novih dvora.

Bili su tu naravno i ban Jelačić i grofica Sofija, a cijeli je posjed bio posebno uređen i ukrašen. Kreativno i zajedno za Dane Jelačića je zajednički projekt osnovnih škola s područja grada Zaprešića i Turističke zajednice, a riječ je o izradi velikih, oslikanih lampiona koji su krasili posjed Novih dvora.

Večer je bila rezervirana za koncerte i nastup grupe Detour i Zsa Zse koje je zaprešićka publika s veseljem dočekala s obzirom na odgodu zbog lošeg vremena u svibnju. Ovog puta vrijeme nas je pomazilo i nismo mogli na ljepši način započeti proslavu Dana Jelačića i 28. rođendana grada.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content