Aktivno sudjelovanje građana Zaprešića

Zajedničko planiranje Proračuna

Grad Zaprešić i ove godine poziva sugrađane da svojim prijedlozima direktno sudjeluju u kreiranju Proračuna, najvažnijeg financijskog dokumenta jedinice lokalne samouprave. Za tu je namjenu predviđen iznos od 250.000,00 eura, a prijedlozi se primaju od 28. svibnja do 28. lipnja.

Sve što je potrebno učini je predložiti projekt čijom se realizacijom utječe na kvalitetu života te izgled javnih površina, a to su primjerice uređenje javnih zelenih površina, pješačkih staza, trgova i pješačkih zona, postavljanje zaštitnih ograda i branika, ogradnih zidića, uređenje dječjih igrališta, postavljanje sprava za rekreaciju odraslih, koševa, golova, postavljanje klupa, koševa za otpad, prometnih znakova, putokaza, naziva ulica, autobusnih čekaonica, sanacija divljih deponija, uređenje vodotoka, uređenje odvodnih kanala, uređenje nerazvrstanih cesta, parkirališta, nogostupa, iscrtavanje oznaka na kolniku – pješačkih prijelaza, zaustavne crte, razdjelne linije, strelice, STOP, ŠKOLA i sličnih natpisa, održavanje i postavljanje javne rasvjete na prometnicama i javnim površinama, organiziranje društvenih programa i slično.

Obrazac prijedloga može se preuzeti u Gradskoj upravi (Nova ulica 10) ili klikom na poveznicu Obrazac za prijedlog projekta. Može se poslati poštom na Grad Zaprešić, Nova ulica 10, Zaprešić, s naznakom: Za zajedničko planiranje Proračuna ili pak mailom na zpp@zapresic.hr. Obrazac se može ispuniti i online od 28. svibnja na www.gradovi.hr

Ovime Grad nastavlja uključivati građane u proces donošenja odluka i planiranje Gradskog proračuna.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content