40 godina KUD-a Kupljenovo

Prigodnim koncertnim programom članovi KUD-a Kupljenovo priveli su kraju godinu u kojoj su obilježili i proslavili svojih 40 godina djelovanja.

Iako je teško sažeti ovako dugo, uspješno i plodonosno razdoblje, Kupljenci su uspjeli pripremiti bogat program jedinstvenih izvedbi kroz koji su se predstavile sve sekcije Društva, a ovom prilikom predstavnica Hrvatskog sabora kulture dodijelila im je dijamantnu diplomu za izvrsnost koju dokazuju svakim svojim nastupom.

„Neki od nas obilježavaju čak i 43 godine, jer je KUD Kupljenovo službeno imenovan i registriran pod tim nazivom 1983., ali njegov početak datira još od 1980. godine. Tada su moja susjeda Zorica Jandras, kasnije prva predsjednica i voditeljica dramske skupine KUD-a, i moja majka Marica Ivanković okupile žene koje su tri godine djelovale same kao Sekcija za kulturu pri Mjesnoj zajednici Kupljenovo. Da nije bilo tih žena, njihove upornosti i ljubavi prema baštini, ne bi bilo ni KUD-a kakav je danas“, osvrnuo se na ovu veliku obljetnicu umjetnički voditelj Ivica Ivanković.

Ovu prigodu iskoristili su i za predstavljanje novog nosača zvuka. „40 godina brzo je proletjelo, a svaka je nosila nešto novo. Tako smo uz ovu obljetnicu uspjeli privesti kraju divan projekt koji smo započeli još prije deset godina. Snimili smo 38 starih pučkih i cirkvenih popievki pušćajnske fare sv. Jurja Viteza i objedinili ih u album „Anđelek poje“ na koji smo jako ponosni“, zaključio je Ivanković.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content