1. konferencija Savjeta mladih Grada Zaprešića

Što izabrati za svoje buduće zanimanje i kako to učiniti sa što manje stresa, bile su teme 1. konferencije koju je Savjet mladih Grada Zaprešića, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zaprešić, organizirao pod nazivom ‘Budućnost u tvojim rukama’.

21. stoljeće je donijelo velike promjene na tržištu rada, brze tehnološke promjene traže brze prilagodbe novim radnim procesima i izazovima, a time i prilagodbe nastavnih programa postojećih zanimanja, kao i plasiranje potpuno novih u skladu s potrebama tržišta rada.

Tragom takvih procesa pronalazak i odabir adekvatnog školskog programa za buduća zanimanja učenicima predstavlja veliki stres, a tu su još i dvojbe između osobnih želja i sposobnosti.

„Nedostatak informacija o svim segmentima poslovanja u pojedinim granama gospodarstva, kao i svim potrebnim kadrovima, potaknuli su nas na organizaciju ove konferencije kako bismo učenicima približili pogled na krajnji cilj i na taj način im olakšali njihov profesionalni izbor i put“, istaknula je potpredsjednica Savjeta mladih Grada Zaprešića Sara Mikulić.

Predavanje „Izazovi, stres i očekivanja pri odabiru budućeg zanimanja“ održala je psihologinja Lara Telenta, a u panel raspravi „Brzorastuća zanimanja te izazovi i potražnja u digitalnom dobu“ sudjelovale su predstavnice tvrtki iz područja marketinga, komunikacije, IT industrije i turizma.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content