Započinje rezervacija šest kućica u piknik zoni Zajarki

Piknik zona i nova pravila za unaprjeđenje prostora

Kako bi se građanima omogućila rezervacija kućica u piknik zoni Zajarki te kako bi se kućice zaštitile od učestale devastacije, Zaprešić d.o.o. uvodi rezervacije kućica online te komunalnog djelatnika u dnevnim i zaštitara u noćnim satima. Uz to se uvodi i najam kućica u visini od 20 eura za jedan dan te mogućnost najma pribora za roštiljanje prema iskazanom cjeniku. Cilj je novim, odgovornijim načinom upravljanja posjetiteljima osigurati uredne i čiste kućice, spreman roštilji i svu potrebnu opremu.

Piknik zona uz „zaprešićko more“ uređuje se unatrag nekoliko godina i okuplja sve veći broj mladih, ljudi željnih opuštanja uz jezero, brojne rekreativce i ribiče. Unatoč velikim naporima, nije bilo previše kulture i osjećaja za to da čuvamo naše klupice, roštilje i da ne ostavljamo sve u smeću.

Zbog čestih devastacija piknik zona Zajarki (6 kućica i roštilji) dana je na upravljanje Komunalnom poduzeću Zaprešić d.o.o. Tako će svi zainteresirani za roštiljanje na jednoj od šest kućica (bit će numerirane) morati od 15. lipnja putem web-aplikacije na stranicama Komunalnog poduzeća rezervirati kućicu koju žele i za cjelodnevni najam platiti 20 eura. Svoju kućicu je potrebno rezervirati najmanje 3 dana prije željenog termina, a otkazati rezervaciju moći ćete 5 dana prije termina koji ste rezervirali. U slučaju lošeg vremena i nekorištenja kućica, moći će se zatražiti povrat novca. Rezervacije su moguće isključivo online, a ukoliko je neka kućica slobodna moći ćete je iznajmiti samo za taj dan i to plaćanjem isključivo karticom na kućici Komunalnog u sklopu piknik zone na Zajarkima. Bit će moguće iznajmiti rešetke za roštilj s pripadajućim priborom (hvataljku i vilicu), kotlić, te kupiti drva i ugljen. Sanitarni čvorovi također su uređeni i spremni za upotrebu.

„Želimo da naše sugrađane dočeka sve čisto i uredno. Ovo da mi popravljamo, a sve se stalno uništava, više nije imalo smisla. Često smo bili iznenađeni kakva nas je piknik zona dočekala ujutro, a sada vise toga neće biti. Sve koji će doći dočekat će lijepo uređeni prostor i sve spremno za uživanje“, komentirao je direktor Komunalnog Domagoj Mikuš.

Također će se objaviti javni poziv za ugostitelje pa se nadamo da ćemo na piknik zoni uskoro moći sjesti i na piće ili sladoled.

Ponavljamo da u naplatu ide samo šest kućica, a na ostalom dijelu može se uživati kao i do sada. Komunalno će osigurati dodatne stolove i klupe koje se neće naplaćivati. Samo apeliramo na sve građane da čuvaju imovinu, kao i našu prelijepu prirodu te da pokupe svo smeće za sobom. Ovaj koncept građanima će pružiti ugodniji, čišći i ljepši prostor za uživanje uz jezero.

Zajarki su veliki turistički potencijal, slijedi nekoliko investicija u dodatne sadržaje i vrijeme je da netko počne na odgovoran način upravljati ovim prostorom koji je na naše zadovoljstvo sve posjećeniji“, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Grad i Komunalno nastavit će s ulaganjima u piknik zonu. Pješčani tereni su uređeni ove godine, a slijedi proširenje javne rasvjete. U planu je izgradnja dječjeg igrališta, ali i druga faza skate parka koja nas izrazito veseli jer već ove godine imamo najavljeno noćno natjecanje skatera!

 

Link za rezervaciju

Podijeli s prijateljima!
Skip to content