Planinari i mještani u akciji za ljepši i čišći Jablanovec

Hrvatsko planinarsko društvo „Kameni svati“ organiziralo je dvije vrlo vrijedne ekološke akcije. Jedna je već svima dobro poznata, akcija čišćenja mjesta u sklopu projekta “Za ljepši i čišći Jablanovec”, koja je i ove godine okupila članove društva, ali i mještane koji su im ponovno pomogli u sakupljanju smeća. S obzirom da je prometnica prema trgovačkom centru West Gate opet bila crna točka, organizatori akcije ovom su prigodom zamolili sve vozače da se suzdrže od bacanja otpada kroz prozor automobila.

Planinari potaknuli sugrađane na sadnju drveća

Istog dana provodila se još jedna ekološka akcija pod nazivom “Udomi drvo”, a u sklopu koje su planinari svim zainteresiranim mještanima besplatno dijelili voćne sadnice s kompletnim materijalom za sadnju, kao i prigodne zahvalnice.

„Moramo priznati da smo se jako iznenadili velikom odazivu Jablanovčana. Imali smo 50-ak sadnica i do 11 sati sve su bile podijeljene“, istaknuli su zadovoljni organizatori koji su ovime ponovno pokazali kako su istinski ljubitelji prirode i čistog okoliša.

Na pomoći u organizaciji članovi HPD-a „Kameni svati“ zahvalili su Gradu Zaprešiću i Rasadniku Agro-Car koji je donirao određeni broj sadnica za podjelu.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content