Vježba gašenja požara na otvorenom prostoru

U skladu s Planom vježbi Civilne zaštite Grada Zaprešića održana je vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite “Zaprešić 2022.”.

U vježbi su sudjelovali Javna vatrogasna postrojba, članovi Vatrogasne zajednice i postrojba opće namjene Civilne zaštite grada Zaprešića. Ovog puta je tema vježbe bila gašenje požara na otvorenom prostoru, a cilj joj je bio uskladiti djelovanje profesionalnih postrojbi i Stožera civilne zaštite u slučaju opsežnog gorenja raslinja i šuma.

„Požari na otvorenom prostoru znaju biti učestali u proljetnom i ljetnom razdoblju, a ovom edukativnom vježbom osposobljavamo i gradimo suradnju s civilnom zaštitom kako bi nam bila od pomoći u slučaju da takvi požari postanu širih razmjera“, pojasnio je zapovjednik JVP grada Zaprešića Željko Barun te izrazio zadovoljstvo odazivom i spremnošću pripadnika postrojbe opće namjene.

Načelnik zaprešićkog Stožera civilne zaštite, Damir Benčević, poručio je kako su ovakve vježbe najbolji način pripreme i najučinkovitiji oblik osposobljavanja operativnih snaga te provjere osposobljenosti i pripremljenosti sustava u cijelosti.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content