Uspješno proveden projekt „Zaželi i ostvari“

U Gradskoj knjižnici Ante Kovačića održana je završna konferencija projekta “Zaželi i ostvari, zaposli se i pomozi potrebitima” koji je provelo zaprešićko Gradsko društvo Crvenog križa u partnerstvu sa zagrebačkom Područnom službom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i zaprešićkim Područnim uredom Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Projekt vrijedan 65.618,16 eura u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima, od čega je 85% iznosa osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok je ostatak financiran sredstvima iz državnog proračuna kroz program zapošljavanja žena „Zaželi“ koji je zaživio i u Zaprešiću na zadovoljstvo zaposlenih žena, krajnjih korisnika, ali i drugih subjekata koje se bave socijalnom problematikom na području grada.

Projekt se provodio kroz osam mjeseci, a zapošljavanje žena iz ciljane skupine bilo je na određeno vrijeme u trajanju od 6 mjeseci. Cilj je bio, s jedne strane, povećati kompetencije, samopouzdanje i zapošljivost teže zapošljivih žena i pripadnica ranjivih skupina kao što su osobe starije od 50 godina, samohrane majke, bivše ovisnice, invalidne osobe, pripadnice romske nacionalne manjine i slično, a s druge strane podići kvalitetu života osoba treće životne dobi kroz pružanje usluge pomoći u kući što je, smatra ravnatelj zaprešićkog Crvenog križa Denis Ljevaković, i ispunjeno.

Projektom je obuhvaćeno 10 žena iz ciljane skupine te 67 korisnika starijih od 65 godina koji su potvrdili da im dolazak gerontodomaćica puno znači, dok same zaposlenice kažu da su im rad i pomaganje starijima bili lijepo i korisno iskustvo.

Zamjenik gradonačelnika Alan Labus čestitao je svim sudionicima na uspješno provedenom projektu koji je od višestruke koristi, ali i pohvalio cjelokupan rad zaprešićkog Crvenog križa, kao i suradnju s Gradom Zaprešićem. Najavio je tako i da su Proračunom za sljedeću godinu predviđena sredstva za sufinanciranje nabave vozila koje će služiti na korist Društvu i njegovim korisnicima.

Ukupna vrijednost projekta: 65.618,16 eura (494.400,00 kuna). Bespovratna sredstva su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Organzacija konferencije financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content