Učenici OŠ Gaj predstavili projekt uređenja školskog dvorišta

Učenici 1. d razreda OŠ Ljudevita Gaja posjetili su Gradsku upravu i predstavili projekt iz Građanskog odgoja i obrazovanja koji se odnosi na postavljanje stupova i mreže za badminton u školskom dvorištu.
Kroz ovaj projekt učenike se od malih nogu uči da budu aktivni u zajednici, da uočavaju probleme oko sebe te da pokušaju naći što bolja rješenja za njih. Tako su i sami svjesni činjenice da djeca danas previše vremena provode na mobitelima istražili što mogu učiniti unutar školskog dvorišta da potaknu učenike na aktivno provođenje slobodnog vremena i boravak na svježem zraku.

Od ideje do realizacije

Proveli su anketu i razmislili o prednostima i manama određenih prijedloga te na kraju došli do zaključka da je najbolje postaviti stupove za badminton, koji će ujedno služiti i za odbojku. U dogovoru s ravnateljem dogovoren je i plan realizacije pa su ovim projektom učenici dokazali kako već sada mogu utjecati na neke stvari u svojoj okolini.

Njihov projekt, ali prije svega upućenost u prava koja imaju temeljem Ustava i Konvencije o pravima djeteta, oduševili su zamjenika gradonačelnika Alana Labusa.

„Učenici su me zaista oduševili svojim znanjem o pravima djece, ali i svojom odlučnošću da već sada budu aktivni u zajednici te da nama odraslima ukažu na sve što možemo učiniti za njihovo sretnije i bezbrižnije odrastanje“, rekao je zamjenik gradonačelnika i dodao kako će i nove učionice na otvorenom doprinijeti boravku djece na svježem zraku.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content