U pripremi osnivanje Dječjeg gradskog vijeća

Koordinacijski odbor akcije Grad Zaprešić – prijatelj djece na svojoj je 10. sjednici donio Prijedlog Izvedbenog plana za ostvarivanje prava i potreba djece Zaprešića za 2023. godinu te razmotrio način osnivanja i djelovanja Dječjeg gradskog vijeća Grada Zaprešića.

Dječje gradsko vijeće bit će savjetodavno tijelo u koje će se birati po tri predstavnika svake osnovne škole u Zaprešiću. Imat će ukupno 9 članova koji će biti birani na mandat od 2 godine, a izbore za ovo tijelo raspisuje gradonačelnik.

Cilj je aktivno sudjelovanje djece u javnom životu Zaprešića uz iznošenje mišljenja i stavova djece kao i prijedloga, a sve da bi Zaprešić bio što ugodnije mjesto s kvalitetnim obrazovanjem i raznolikim mogućnostima provođenja slobodnog vremena.

Ovome valja dodati kako je u anketi među djecom koju je u Zaprešiću proveo Savez društava „Naša djeca“ čak 81, 4 % djece odgovorilo da su u Zaprešiću za njih organizirane raznolike aktivnosti, a čak 91,2 % reklo je da im je lijepo živjeti u njihovu gradu.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content