Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Zaprešića

Uz obilježavanje 27. Dana Grada Zaprešića i 221. godišnjice rođenja bana Josipa Jelačića, održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća.

Otvorio ju je predsjednik Gradskog vijeća Matija Teur istaknuvši kako su sjednice održane u proteklih godinu dana bile prilično izazovne zbog zahtjevnih tema, no da su u konačnici sve odluke donesene s ciljem općeg napretka grada i poboljšanja kvalitete života svih Zaprešićana.

Prikazan je kratak film koji je uspješno sažeo najznačajnije projekte i ulaganja u posljednjih godinu dana, nakon čega se uzvanicima obratio gradonačelnik Željko Turk naglasivši da je Zaprešić, unatoč poteškoćama i štetama prouzročenim pandemijom koronavirusa i potresom, grad koji se kontinuirano razvija i u koji se dolazi živjeti.
„Kada je riječ o javnim objektima, obnova Pučkog otvorenog učilišta je u tijeku, a do kraja godine očekujemo dobivanje sredstava za sanaciju zgrade suda i gruntovnice, nakon čega planiramo i rekonstrukciju Trga žrtava fašizma. Kako bismo ubrzali obnovu stambenih zgrada, financirali smo izradu projektne dokumentacije za obnovu, a našim sugrađanima zamjenski smještaj, što činimo i dalje u nadi da će se što prije vratiti u svoje domove“, poručio je Turk.
Podsjetio je da radovi na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacijskog sustava, najvećeg infrastrukturnog projekta u povijesti grada napreduju prema planu, a u proljeće se očekuje nastavak gradnje južne obilaznice prema Šibicama. Uz to, zbog sve većeg interesa potencijalnih investitora, najavio je otvaranje i nove poduzetničke zone Novi dvori. „Pred nama su novi izazovi i izgledno je da ćemo, uz već postojeće proizvodne i distributivne kapacitete, uskoro dobiti i centar za istraživanje novih tehnologija“, rekao je gradonačelnik.

U ime Zagrebačke županije, stanovnicima Zaprešića njihov dan čestitao je zamjenik župana Damir Tomljenović. Posebnu čestitku uputio je ovogodišnjim laureatima i gospodarstvenicima Zaprešića, a kao poklon Gradu donio je vijest da je pronađen način kako europskim sredstvima u potpunosti obnoviti Nove dvore! Najavio je sastanak kroz nekoliko dana kako bi se što prije krenulo u realizaciju.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša, istaknuo je da brojni ostvareni i započeti projekti dokazuju da vodstvo Zaprešića ima jasnu viziju te čestitao na uspješnom spajanju povijesne baštine i suvremene urbanosti.

Čestitku na učinkovitom načinu upravljanja gradom od samog početka uputio je izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je i sam stanovnik Zaprešića. Podsjetio je i kako su se upravo u našem gradu dogovarale i donosile neke od odluka povijesne važnosti za Hrvatsku. „U organizaciji Grada Zaprešića smo se sastajali i razgovarali o tome treba li RH u NATO, treba li Hrvatskoj uopće ulazak u EU, a danas smo neupitno pred samim ulaskom u eurozonu i Schengen“, istaknuo je potpredsjednik Vlade.

Najsvečaniji dio sjednice bilo je uručivanje godišnjih nagrada i priznanja Grada Zaprešića zaslužnim građanima, koji su svojim samoprijegornim radom i postignutim uspjesima promicali grad i pronosili njegovo ime. Nagrada Grada Zaprešića dodijeljena je Turističkoj zajednici Grada Zaprešića, dok je Nagradu za životno djelo primio Ivan Čedomir Ostreš.

DOBITNICI JAVNIH PRIZNANJA GRADA ZAPREŠIĆA

Podijeli s prijateljima!
Skip to content