Susret gradonačelnika i zamjenika

Prvog dana Dječjeg tjedna na sjednici Koordinacijskog odbora Grada Zaprešića za provođenje akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ susreli su gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i njegov zamjenik Alan Labus s prvim dječjim gradonačelnikom Jankom Jembrihom i zamjenicom dječjeg gradonačelnika Lanom Sunčicom Čobec.

„Veseli me suradnja i komunikacija s mladima koji danas imaju legitimno izabrane predstavnike. Sve nam je to novost, drago nam je da oni to sve ozbiljno shvaćaju i s naše strane dat ćemo dignitet ovoj funkciji djece i mladih“, rekao je gradonačelnik Turk.

Kako bi se što bolje upoznali sa Zaprešićem, na poklon im je uručena monografija grada, a pozvani su i da poprate događanja u Dječjem tjednu kojih je mnogo.

„Ponosna sam što ću biti glas djece i imam osjećaj da će Zaprešić sada doživjeti procvat jer djeca mogu imati maštovitije ideje od odraslih“, rekla je Sunčica.

Zahtjevi djece su brojni, a već u ovom tjednu nude se brojna događanja na razini manifestacija koje su sportskog i kulturnog karaktera, uz radionice i edukaciju. U Dječjem tjednu bit će svečano otvoren i PO DV Maslačak, Centar mini atletike te Glazbeni parkić koji je pobjednik u Naj-akciji Grada Zaprešića.

Janko je istaknuo kako se veseli da će moći nešto napraviti za svoje prijatelje, svu djecu i stanovnike Zaprešića. „Prvotni mi je cilj da grad bude siguran u vidu prometa, želim više manifestacija za djecu i da djeca budu što uključenija“, poručio je Janko.

Njihov dvogodišnji mandat već je krenuo pa svi iščekujemo njihove prve inicijative.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content