Proslava Ivanja i Dana Gradske četvrti Centar

Proslavom svetkovine rođenja sv. Ivana Krstitelja označen je početak tradicionalne manifestacije Od Ivanja do Petrova, ali i obilježen Dan Gradske četvrti Centar.

Na svečanoj sjednici Vijeća GČ Centar, predsjednik Damir Horvat istaknuo je da se u posljednjih godinu dana na području Zaprešića realiziralo možda i najviše projekata dosad, a ono što je posebno značajno je da su svi projekti provedeni ili se provode najvećim dijelom sredstvima izvan gradskog proračuna, što zaista govori u prilog odgovornom vođenju grada.

Kada je riječ o samoj Gradskoj četvrti, najupečatljiviji projekti su obnova oštećenih prometnica i zgrade Pučkog otvorenog učilišta, završetak izgradnje novog područnog objekta DV Maslačak, a posebno zadovoljstvo Horvat je istaknuo zbog početka obnove privatnih stambenih zgrada na Trgu žrtava fašizma te najavio i skori početak potpune rekonstrukcije zgrade suda. Osvrnuo se i na uređenje triju dječjih igrališta, onog u Krčelićevoj ulici, na Šetalištu kardinala Kuharića i Zajarkima, a očekuje nastavak obnove i drugih parkova na području četvrti.

Nakon svečane sjednice, brojni su se Zaprešićani okupili na svečanom euharistijskom slavlju u crkvi sv. Ivana Krstitelja kako bi proslavili blagdan suzaštitnika Župe sv. Petra Apostola, a nakon svete mise koju je predvodio novi zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša, uslijedila je procesija s kipom omiljenog sveca čijem se zagovoru mnogi utječu. Na Trgu Ivana Pavla II. tradicionalno je zapaljen Ivanjski krijes, nakon čega se druženje građana nastavilo uz nastup Indire Forza do kasno u noć.

Završetak manifestacije Od Ivanja do Petrova obilježit će proslava blagdana svetog Petra. Nakon misnog slavlja koje će se održati 29. lipnja u 19 sati u crkvi sv. Petra Apostola, Zaprešićani će dan zaštitnika Župe proslaviti uz bogatu gastronomsku ponudu i dobru glazbu grupe Domino.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content