Projekt „Zaželi“ zaživio i u Zaprešiću

U Gradskoj knjižnici Ante Kovačića održana je uvodna konferencija projekta “Zaželi i ostvari, zaposli se i pomozi potrebitima” koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić.

Projekt je vrijedan 65.618,16 eura, a u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima. 85% iznosa osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, dok je ostatak financiran sredstvima iz državnog proračuna kroz program zapošljavanja žena „Zaželi“ koji je sada zaživio i u Zaprešiću na zadovoljstvo zaposlenih žena, krajnjih korisnika, ali i drugih subjekata koje se bave socijalnom problematikom na području grada.

Ukupno trajanje projekta je 8 mjeseci, a zapošljavanje žena iz ciljane skupine je na određeno vrijeme u trajanju od 6 mjeseci. Cilj je, s jedne strane, povećati kompetencije, samopouzdanje i zapošljivost teže zapošljivih žena i pripadnica ranjivih skupina kao što su osobe starije od 50 godina, samohrane majke, bivše ovisnice, invalidne osobe, pripadnice romske nacionalne manjine i slično, a s druge strane podići kvalitetu života osoba treće životne dobi kroz pružanje usluge pomoći u kući.

Trenutno je projektom obuhvaćeno osam žena iz ciljane skupine te 60 korisnika starijih od 65 godina. Nakon početnih teškoća sa zapošljavanjem dovoljnog broja žena iz ciljane skupine i pronalaska krajnjih korisnika, prvi rezultati i izvještaji s terena su vrlo zadovoljavajući. Naime, korisnici potvrđuju da im dolazak gerontodomaćica puno znači, dok same zaposlenice kažu da su im rad i pomoć starijima lijepo i korisno iskustvo, a biti zaposlenima ohrabrujuće i dodaje na samopouzdanju.

 

Ukupna vrijednost projekta: 65.618,16 eura (494.400,00 kuna). Bespovratna sredstva su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Organzacija konferencije financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content