Program ranog učenja njemačkog jezika i glazbenog stvaralaštva u DV Vrtuljak

Njemački jezik

U suvremenom svijetu postaje sve izraženija potreba za znanjem stranih jezika zbog globalizacije društva i potrebe za uspostavljanjem uspješne komunikacije s ljudima iz različitih dijelova svijeta. U procesu učenja stranog jezika upoznajemo kulturu drugog naroda i razvijamo pozitivne i prijateljske stavove prema narodima koji govore drugim jezicima. U ranom djetinjstvu čovjek složenu vještinu kao što je govor uči bez namjere, stoga je za dijete dobro ako mu omogućimo izloženost stranom jeziku već u ranom djetinjstvu. Samo 1 ili 2 sata tjedno izložiti dijete stranom jeziku nikako nije dovoljno. Djeca brže i lakše usvajaju engleski jezik upravo stoga što su mu stalno izložena. Upravo zato DV Vrtuljak od jeseni kreće s desetosatnim programom njemačkog jezika, kako bi se kod djece od malih nogu razvio senzibilitet za ovaj jezik, te razvila svijest o multikulturalnosti i interkulturalnosti. U DV Vrtuljak stvoreni su uvjeti u kojima će dijete imati priliku slušati i govoriti njemački jezik u različitim svakodnevnim situacijama, u spontanoj igri kao i u planski osmišljenim aktivnostima i sadržajima.

Sam program dio je programa Model Zaprešić, koji je Grad Zaprešić pokrenuo u suradnji s Goethe institutom i Hrvatskim društvom učitelja i profesora njemačkog jezika.

Kome je program namijenjen?
Program je namijenjen svoj djeci od navršene 3. godine života do polaska u školu.
Tko će raditi s djecom?
Željka Smetiško, odgojiteljica
Kristina Mandić, mag.praesc.educ
Odgojiteljice su dodatno educirane za rad s predškolskom djecom u programu ranog učenja njemačkog jezika.
Kolika je cijena?
Uz redovnu cijenu vrtića, desetsatni program se dodatno plaća 33,18 eura
Više informacija:
Pozivamo sve roditelje da se odazovu na roditeljski sastanak koji će se održati 23.05. u 17.30 u dvorani područnog objekta DV Vrtuljak, Mokrička 57a. Bit ćemo tamo i odgovoriti na sva vaša pitanja i nedoumice. Obavezno povedite i djecu jer za njih je pripremljena zanimljiva radionica njemačkog jezika.
Predbilježiti se možete do 31. svibnja 2023.
u tajništvu vrtića osobno ili mailom
DV VRTULJAK
Mokrička 59,Zaprešić
01/4001 090
091/422 6307
dv.vrtuljak.tajnistvo@gmail.com
SPIELEN UND LERNEN WIR ZUSAMMEN DEUTSCH!

Glazbeno stvaralaštvo

Od 1. rujna DV Vrtuljak nudi novi 10-satni integrirani program glazbenog stvaralaštva koji će se provoditi u skupini djece uzrasta od 3 godine do polaska u školu. Cilj programa je obogatiti i povećati kvalitetu odgojno-obrazovnog rada biranim glazbenim aktivnostima poštujući dječje interese, ideje, inicijative, stvaralaštvo i specifične potrebe svakog djeteta.

Tko će raditi s djecom?
Branka Kotrla Matjačić, odgojiteljica
Dijana Đurković Sinovčić, odgojiteljica

Više informacija

Pozivamo sve roditelje da se odazovu na roditeljski sastanak koji će se održati 16.05. u 17.00 u dvorani područnog objekta DV Vrtuljak, Mokrička 57a.
Prijave na program:
u tajništvu vrtića osobno ili mailom
DV VRTULJAK
Mokrička 59,Zaprešić
01/4001 090
091/422 6307
dv.vrtuljak.tajnistvo@gmail.com

Upisi u dječje vrtiće traju od 15. do 23. lipnja.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content