Proglašeni najbolji sportaši grada Zaprešića

Zajednica športskih udruga grada Zaprešića dodijelila je priznanja najboljima u sportu u 2022. godini.

Tako su najperspektivnijim mladim sportašima proglašeni Sara Nicol Petrlić (Taekwondo klub Zaprešić), Lara Matijević (Atletski klub Zaprešić), Mia Šekutor, Ela Šekutor i Ema Horvat (Ženski rukometni klub Zaprešić), Vita Plažanin, Vito Capek i Niko Miletić (Kyokushinkai klub Škola ratnika), Marta Kelić, Lorena Matulić i Franka Serezlija (Odbojkaški klub Nebo), Antonijo Fabek i Matija Jurasović (Muški rukometni klub Zaprešić), Pia Pejić, Dorothea Pejić i Karla Stipić (Ženski košarkaški klub Jabuka), Anton Pokupec, Mia Postružin i Tena Kozlica (Tenis centar Zaprešić), Rea Vračević, Orka Burnić i Iva Ilak (Judo klub Panda), Karlo Sachin Lacko, Petar Jeleč i Gabrijela Jozinović (Šahovski klub Ban Jelačić), te Sara Cigić, Tonka Žitković i Kaya Probst (Konjički klub Trajbar team).

Uz ove, dodijeljene su i druge pojedinačne i ekipne nagrade onima čiji su uspjesi obilježili prošlu godinu. Priznanje za najboljeg sportskog djelatnika dodijeljeno je Tanji Malkoč (OK Nebo), a najboljim trenerom proglašen je Mato Dragičević (OK Nebo). Seniorskoj ekipi Kuglačkog kluba Zaprešić pripala je titula najbolje momčadi, dok je u ženskoj kategoriji titulu najboljih osvojila ekipa Odbojkaškog kluba Nebo. Kuglači su uz odlične rezultate na domaćoj sceni kompletirali i europske uspjehe osvajanjem Europa Pokala u Munchenu, a trenutno su nadomak osvajanju novog naslova prvaka Hrvatske. Odbojkašice su prošle godine ostvarile plasman u odbojkašku Superligu, najviši rang natjecanja u Hrvatskoj. Ove sezone se tamo natječu s čak šest igračica koje su potekle iz njihove škole odbojke, na što su vrlo ponosni. Najboljim sportskim kolektivom proglašen je Kyokushinkai klub Škola ratnika koji je u prošloj godini ostvario veliki napredak u broju članova koji su na raznim natjecanjima osvojili impozantan broj medalja.

Najposebnija priznanja, ona za najboljeg sportaša i sportašicu, dodijeljena su Ivanu Juriću (Muški rukometni klub Zaprešić) i Tonki Lepen (Taekwondo klub Zaprešić). Ivan je igrač Muškog rukometnog kluba od 2019. godine te je svake godine jedan od nosioca igre. Prošle sezone bio je i prvi strijelac momčadi te je time pridonio plasmanu MRK-a Zaprešić u 2. hrvatsku rukometnu ligu Sjever. Protekle 2022. godine Ivan je kao kapetan hrvatske reprezentacije rukometa na pijesku osvojio Svjetsko prvenstvo u Grčkoj te postao osvajač zlatne medalje na Svjetskim igrama održanim u Sjedinjenim Američkim državama. Tonka je 2004. godište, tako da je karijera pred njom. Članica je taekwondo kluba Zaprešić Trenira taekwondo već 12 godina i nositeljica je crnog pojasa 2.dan. Prošle godine osvojila je odlično 3. mjesto na seniorskom prvenstvu Hrvatske. Uz ova priznanja, ovom je prilikom dodijeljena i Nagrada za životno djelo Đuri Futaču, bivšem stolnotenisaču i dugogodišnjem voditelju Škole stolnog tenisa.

U Zajednicu športskih udruga grada Zaprešića je trenutno uključeno 35 klubova iz 22 različita sporta, a brojka od 2600 registriranih sportaša dovoljno govori o potrebi za ulaganjem u sport. Stoga je predsjednik Zajednice Lovro Benčević, uz čestitku nagrađenim sportašima, uputio i zahvalu Gradu Zaprešiću na financijskoj potpori koja je u zadnje dvije godine uvećana za gotovo 25%.

Čestitke svim sportašima i sportskim djelatnicima na postignutim rezultatima uputio je gradonačelnik Željko Turk: „Neka vam ove nagrade budu poticaj za ostvarenje još boljih rezultata u budućnosti, a Grad će vas i nadalje pratiti i podupirati kako biste imali najbolje moguće uvjete za treniranje i razvoj uspješnih sportskih karijera na ponos cijele lokalne zajednice, jer svaki vaš uspjeh je i naš!“

Najposebnija priznanja, ona za najboljeg sportaša i sportašicu, dodijeljena su Ivanu Juriću (MRK Zaprešić) i Tonki Lepen (Taekwondo klub Zaprešić)
Podijeli s prijateljima!
Skip to content