Ožujak bogat događanjima u Ogranku MH u Zaprešiću

U Ogranku Matice hrvatske ožujak je protekao u znaku predstavljanja knjiga. Ciklus predstavljanja otvorila je knjiga Pleteri i ograjenci jedne od najpoznatijih zaprešićkih učiteljica Paule Ilić. Knjiga je to koja predstavlja mali zaprešićki spomenar i koja oživljava Zaprešić iz prošlih vremena, a posebno je zanimljiv njezin kratki pregled bogatog materijala objavljenog u Zaprešićkim zbornicima. Autorica ne miruje te pruža i pogled u budućnost Zaprešića koji se, kako ističe, mora oslanjati na dobrotu i ljubav te prirodno bogatstvo i iznad svega dobre ljude koji u njemu žive.

Zaprešić je prošle godine dobio titulu Grada prijatelja djece, a tome u prilog svakako idu brojne aktivnosti namijenjene djeci, a Ogranak je tim povodom objavio i zbirku pjesama za djecu Đurđice Haladi Čarobna šuma. Zbirka je to koja djecu razveseljava motivima i jezičnim igrama, odrasle potiče da u sebi ponovno probude dijete, a one starije da se vrate u djetinjstvo i prisjete, kako sama autorica kaže, najljepšeg razdoblja života.

Osim knjiga u vlastitom izdanju, kao što su one Paule Ilić i Đurđice Haladi, Ogranak je predstavio i knjigu Nikola Tesla ispod paučine koju je napisao Mario Filipi. Zaprešićkoj je publici predstavio niz zanimljivih činjenica o Teslinu životu i zasigurno skinuo s njega paučinu koja ga je prikazivala kao nekog znanstvenika-čudaka i prikazala u sasvim drugom svjetlu.

I u travnju Ogranak nastavlja organizirati zanimljiva događanja, a sve kako bi istaknula važnost kulture, umjetnosti, ali i znanosti.

Na promociji knjige Đurđice Haladi brojna je publika uživala u stihovima za djecu

Autor Mario Filipi predstavio je ne samo zanimljiv Teslin život, već i Teslinu zavojnicu

Podijeli s prijateljima!
Skip to content