Odobrena sredstva za sanaciju prometnica oštećenih u potresu

Kroz poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećene u potresu na području Zagrebačke županije, Gradu Zaprešiću odobrena su sredstva za sanaciju ulica Kneza Domagoja i Baltazara Adama Krčelića.

Podsjećamo, uslijed serije potresa na području Zagreba i Zagrebačke županije u ožujku 2020. godine nastala su oštećenja u navedenim dvjema ulicama, a pregledom ovlaštenog inženjera utvrđeno je da je kolna konstrukcija oštećena čime je onemogućeno adekvatno otjecanje oborinskih voda. Na prometnicama su vidljiva uzdužna i poprečna puknuća te mrežaste pukotine kao posljedica ulegnuća kolnika, a sanacijom će se prometnice obnoviti kako bi se spriječilo daljnje propadanje kolničke konstrukcije te infrastruktura vratila u ispravno radno stanje na razinu prije potresa.

Ukupna vrijednost sanacije iznosi 408.122,64 eura, a iz Fonda solidarnosti Europske unije Gradu Zaprešiću su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 284.756,79 eura, dok će se ostatak podmiriti iz gradskog proračuna.

U tijeku je izrada projektne dokumentacije, a radovi su planirani u proljeće.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content