Novi vrtić započeo s radom

S prvim danom nove pedagoške godine započeo je s radom i novi područni objekt Dječjeg vrtića Maslačak, Gjalski.

Za njegovu izgradnju i opremanje Grad Zaprešić izdvojio je 3,2 milijuna eura, a riječ je o dvoetažnom objektu klasične gradnje, površine 1800 m2, s kapacitetom za smještaj deset odgojno-obrazovnih skupina.

U prizemlju objekta nalazi se pet soba za boravak djece jasličke dobi, pomoćna kuhinja za distribuciju hrane (hrana će se u objekt dopremati iz centralnog objekta), maloteretno dizalo za hranu, prostor za pranje i održavanje posteljine i tekstila, alatnica i sportska dvorana, odnosno višenamjenska prostorija. Prizemlje i kat povezani su stubištem i dizalom. Na katu se nalazi još pet soba za boravak djece vrtićke dobi, kabineti za ravnateljicu i stručne suradnike te zbornica. Sve sobe imaju izlaz na terase, a dvorište je opremljeno raznim sportsko-rekreativnim sadržajima (ljuljačke, penjalice, umjetna stijena, nogomet, pješčanik i dr.) koji, zajedno sa sportskom dvoranom, omogućavaju uvođenje novog sportskog programa dječjeg vrtića.

Prostorni kapaciteti novog objekta omogućili su preseljenje 4 skupine djece koje su bile smještene u područnom objektu na Trgu mladosti, ukupan veći obuhvat djece i povećanje kvalitete odgojno-obrazovnih programa. Programe Maslačka pohađa ukupno 404 djece, od kojih je 166 smješteno u novi objekt, a zaposleni su i djelatnici potrebni za njegovo funkcioniranje (domar, spremačice i odgojitelji).

„Za naš vrtić je ovo poseban dan. Od 1975. godine vrtić djeluje u centralnom objektu u Ulici hrvatske mladeži te dugi niz godina u područnom objektu na Trgu mladosti koji je funkcionirao u minimalnim uvjetima. Danas smo preuzeli objekt koji zadovoljava sve propisane uvjete Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe, u kojem i djeca i djelatnici mogu raditi punim plućima“, poručila je ravnateljica DV Maslačak Gordana Anna Hübl.

„Posebno me veseli što u novom prostoru imamo kabinete za sve stručne suradnike koji će moći provoditi individualni rad s djecom s poteškoćama. Također, uz lijepo veliko igralište, objekt ima natkrivene terase što će nam omogućiti da što više vremena boravimo na otvorenom tijekom cijele godine“, istaknula je ravnateljica uz zahvalu Gradskoj upravi na dobroj suradnji i uvažavanju svih prijedloga koji će pridonijeti kvalitetnijem radu.

„Nakon nešto više od dvije godine otvorili smo novi područni objekt koji je dobro opremljen prostorno, ali i stručnim kadrom, čime smo poboljšali kvalitetu predškolskog odgoja u našem gradu. Zadovoljstvo nam je što su u gradske vrtiće upisana sva djeca koja su ispunjavala temeljne uvjete, odnosno imaju navršenih 12 mjeseci života, zajedno s roditeljima imaju prebivalište na području Grada Zaprešića te imaju oba roditelja zaposlena. Ipak, s obzirom na novogradnju koja je u zamahu i očekivani priljev novog stanovništva, već razmišljamo i o novim kapacitetima“, zaključio je zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Vjerujemo da će novi objekt DV Maslačak razveseliti djecu i roditelje, zaposlenike vrtića, ali i cijelu lokalnu zajednicu s obzirom da standard Gradskih dječjih vrtića njime podižemo na novu, višu razinu.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content