Nove didaktičke igračke za novu jasličku skupinu

S početkom nove pedagoške godine, otvorena je i dodatna jaslička skupina u Dječjem vrtiću Vrtuljak. Za uređenje i opremanje prostora Grad Zaprešić izdvojio je oko sto tisuća kuna, a ono što mališane posebno zanima i veseli su, naravno, igračke.

Dijete u svakom trenutku uči i stvara svijest o naučenome. Čak i dok je još sasvim maleno i kad mislimo da nije važno kako i čime se igra, ono upija i uči na svojim pokušajima i vlastitom iskustvu. Poznato je da na razvoj djetetovih sposobnosti kao što su razvoj motorike i govora, vizualne percepcije, koncentracije i pažnje, razvoj logičkog razmišljanja i zaključivanja te razvoj aktivnog slušanja vrlo povoljno mogu utjecati didaktičke igračke.

Stoga je nabavljen i novi set didaktičkih igračaka za koje je Zagrebačka banka d.d. donirala sredstva u iznosu od 10.000,00 kuna. ZABA često i rado doprinosi razvoju zajednice, a rezultat je to dugogodišnje suradnje s Gradom Zaprešićem, trgovačkim društvima u njegovu vlasništvu i ustanovama kojima je Grad osnivač.

Ravnateljica DV Vrtuljak Zora Gogić zahvalila je na vrijednoj donaciji naglasivši kako su motoričke igre izuzetno važne od najranije dobi jer olakšavaju djeci razumijevanje svijeta oko sebe.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content