Neotkriveni umjetnici među umirovljenicima

Muzej Matije Skurjenija drugu je godinu zaredom izložio umjetničke radove članova Udruge umirovljenika Grada Zaprešića koji su pohađali kreativne radionice u sklopu projekta „Aktivan i uključenˮ.

Riječ je o projektu poticanja aktivnog starenja koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provodi se u partnerstvu s Gradom Zaprešićem i udrugom CeZaM.

„Svi su polaznici preplašeno i nesigurno pristupili radionicama, ali uz jasne smjernice su brzo savladali osnovne tehnike crtanja, otkrili umjetnike u sebi i naposljetku bili iznenađeni sami svojim sposobnostima“, rekla je voditeljica likovnih radionica Jana Đurđević. Da je iz programa proizašlo mnogo kvalitetnih radova potvrdio je i ravnatelj muzeja Ante Žaja naglasivši kako se ispostavilo da među našim sugrađanima zaista ima i neotkrivenih talenata.

Voditeljica projekta Nina Popović poručila je da je kroz brojne aktivnosti uspješno ostvaren primarni cilj cijelog projekta, a to je sprječavanje usamljenosti osoba treće životne dobi njihovim uključivanjem  u zajednicu i poticanjem na kvalitetno provođenje vremena.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content