Nastavlja se obnova oštećenih prometnica

Završena je rekonstrukcija Ulice kardinala Alojzija Stepinca kao dio redovnog održavanja Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, a u naredna tri mjeseca će se na području Zaprešića odvijati opsežna obnova oštećenih prometnica.

Ukupna vrijednost svih nadolazećih radova koje će provoditi Grad Zaprešić i ŽUC iznosi oko 10 milijuna eura, a financirat će se bespovratnim sredstvima Fonda solidarnosti EU. Završetak je predviđen do kraja lipnja.

Grad Zaprešić je nositelj obnove prometnica i klizišta na 17 lokacija, a trenutno je u tijeku sanacija kolnika Ulice Matije Gupca u Kupljenovu, zbog čega je zatvorena za sav promet. Vozila se usmjeravaju na Zagorsku magistralu (D1), a trasu je promijenila i ZET-ova autobusna linija 174 (Zaprešić – Žejinci).

U samom gradu će se ceste uređivati u nekoliko faza. U prvoj će se obnoviti Ulica kneza Domagoja i Ulica Baltazara Adama Krčelića koja neće biti u potpunosti zatvorena, već će se uređivati u dva dijela kako bi se stanarima omogućio pristup parkiralištu.

U drugoj fazi radovi će se odvijati u Ulici Juraja Oršića koja će se također sanirati u dva navrata s djelomičnim zatvaranjem, a potpuno će biti zatvorene slijepe ulice koje izlaze na Mihanovićevu – Vlahe Bukovca, Mirka Račkog, Josipa Račića, Otona Ivekovića i Josipa Kosića. Sa stanarima tih ulica će biti dogovoren način pristupa za vrijeme izvođenja radova. U ovoj fazi će se sanirati i Ulica Zelengaj u naselju Kupljenovo koja povezuje Zaprešić s Općinom Pušća te će biti zatvorena za sav promet osim stanara.

Radovima planiranim u svibnju bit će obuhvaćene na sjeveru ulice Vjekoslava Babukića i Obrubići, te u južnom dijelu grada ulice Jelice Jug, Klake i Nova ulica. S obzirom da kroz posljednje dvije prometuje ZET-ova autobusna linija 172, izgledno je da će se mijenjati i njezina trasa.

Tijekom travnja će se sanirati klizišta u Dugoj ulici u Kupljenovu te u Merenju Ulica Josipa Kolara, prilikom čega će ulice biti u potpunosti zatvorene za promet, a rekonstruirat će se i Kupinska ulica koja spaja Pojatno s Općinom Pušća.

Uz navedene, odvijat će se i radovi u nadležnosti Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije koji će obuhvatiti sanaciju četiri mosta, jednog klizišta te osam kilometara cesta.

Tako će se sanirati mostovi na Hruševečkoj cesti u Hruševcu Kupljenskom, u Zagrebačkoj ulici u Pojatnu, te u Kupljenovu u Kolodvorskoj i Ulici Matije Gupca u kojoj će se osim mosta sanirati i cestovno klizište te već spomenuti kolnik.

Planirana je rekonstrukcija Ulice Pavla Lončara od Trga žrtava fašizma do raskrižja sa Starčevićevom, a u cijelosti će biti sanirana i Ulica bana Josipa Jelačića do kružnog toka Inker te Industrijska ulica od istog kružnog toka prema Zagorskoj magistrali.

U ŽUC-u planiraju u narednih mjesec dana završiti i radove u Krapinskoj ulici čija se obnova prolongirala zbog imovinsko-pravnih odnosa.

Izvođenje svih ovih radova otežat će promet, no kako je za korištenje dobivenih sredstava zadan rok do kraja lipnja, nužno ih je izvoditi gotovo istovremeno. Ipak, po završetku ćemo imati urednije i sigurnije prometnice, pa stoga molimo građane za razumijevanje i strpljenje.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content