Najbolje kratka priča je priča Gorke višnje

Zavičajna zbirka Gradske knjižnice Ante Kovačića pokrenula je novi projekt – natječaj za kratku priču naziva „Zaprešićka kratka priča“ s ciljem poticaja književnog stvaralaštva autora Zaprešića i zaprešićkog kraja. Pravo prijave na natječaj imali su autori koji su rođeni, žive ili su živjeli na području Grada Zaprešića i zaprešićkog kraja. Kratka priča mogla je biti napisana na hrvatskom standardnom jeziku ili dijalektu, a tema je bila slobodna.

Natječaj je imao jako dobar odaziv kod lokalnih autora – pristiglo je dvadeset priča koje su udovoljavale kriterijima natječaja. Priče pod zaporkama ocjenjivao je peteročlani stručni žiri. Na završnoj svečanosti, održanoj u Knjižnici, proglašene su i nagrađene tri najbolje priče te četiri pohvaljene.

Prvu nagradu dobila je autorica Valentina Kauf za priču „Gorke višnje“, drugu Marina Krivošić za priču „Gospon Frtalj“, treću Davorka Pintarić-Patrun za priču „Vrtlog“. Pohvale za svoje priče dobili su autori: Zorica Krističević Avdagić, Lucija Majnarić, Dragutin Mihalinec i Sanja Tenjer. Nagrađeni i pohvaljeni autori dobili su vrijedne darove koje su osigurali Knjižnica i sponzori Turistička agencija Bergman putovanja, Konoba Bonaca, Kazalište Luda kuća, Tvornica Hrvatski kišobran, Nakladnička kuća Lađa od vode i Cvjećarnica Viola.

Voditeljica Zavičajne zbirke i natječaja za kratku priču, Marija Bartolić, ističe veliko zadovoljstvo brojem i kvalitetom pristiglih priča na prvi natječaj te poziva autore Zaprešića i zaprešićkog kraja da nastave sa svojim stvaralačkim radom i već počnu pripremati nove priče za nastavak natječaja u proljeće iduće godine.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content