Kreće rekonstrukcija Društvenog doma u Jablanovcu

Početkom veljače započet će radovi potpune rekonstrukcije Društvenog doma u Jablanovcu, a ugovor vrijedan gotovo 2,5 milijuna eura (s PDV-om) potpisali su gradonačelnik Željko Turk i Tomislav Bolotin, direktor tvrtke Magnum Supra d.o.o. koja je po provedenom postupku javne nabave izabrana za izvođača radova kao najpovoljniji ponuditelj.

„Veseli me što smo se danas simbolično okupili u jablanovečkom Društvenom domu, posljednji put u objektu kakav je dosad bio. Dom koji je ionako bio zreo za obnovu, dodatno je oštetio i potres, pa je rekonstrukcija koja slijedi, uz trenutnu izgradnju kanalizacijske mreže, svakako među značajnijim investicijama u Jablanovcu. Uz njegovu društvenu namjenu, planirana je i odgojno-obrazovna, pa će tako biti osiguran i prostor dječjeg vrtića za dvije odgojne skupine što će zasigurno unaprijediti kvalitetu života Jablanovčanima.“ – izjavio je gradonačelnik Turk.

Dječji vrtić sa zasebnim ulazom nalazit će se u prizemlju, a rekonstrukcijom su predviđene i prostorije za djelatnike, priručna kuhinja te potrebni spremišni prostori. Na prvom katu će biti prostorije za potrebe kulturno-umjetničkog društva i mjesnog odbora, jedna veća polivalentna dvorana za događanja te sanitarni čvorovi, garderoba, čajna kuhinja i spremišta.

Ugovorom zadan rok za dovršetak radova je 18 mjeseci, a direktor tvrtke izvođača Tomislav Bolotin poručio je kako će uložiti maksimalne napore da se taj rok ispoštuje, ali i da objekt bude na ponos Gradu Zaprešiću i lokalnim mještanima, kako vizualno, tako i kvalitetom.

Svoje zadovoljstvo izrazio je i predsjednik Mjesnog odbora Jablanovec, Miroslav Tomašec.

„Napokon se ostvaruje ono što se nekad činilo nedostižnim, a zahvaljujući dobroj suradnji i komunikaciji sa stručnim službama i vodstvom Grada Zaprešića. Sretan sam što ćemo ponovno oživjeti društveni život u Jablanovcu, a posebno me veseli budući vrtić koji će olakšati mladim obiteljima život ovdje“, zaključio je Tomašec.

Podijeli s prijateljima!
Skip to content